Kultura

Predstavljanje dviju vrijednih donacija Boža Biškupića u Atelijeru Pulitika!

atilijer pulitika pjesnicko graficke mape

Predstavljanje pjesničko-grafičkih mapa Sarabanda za Anamariju i Haiku iz bolnice u izdanju Zbirke Biškupić održat će se u Atelijeru Pulitika u ponedjeljak, 14. kolovoza, s početkom u 20:30 sati. Ove su dvije mape vrijedna donacija Boža Biškupića Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

Kako navode organizatori na predstavljanju će govoriti Božo Biškupić, utemeljitelj Zbirke Biškupić, akademik Luko Paljetak, umjetnik Tin Samaržija, povjesničarka književnosti izv.prof.dr.sc. Katja Bakija i ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik, Tonko Smokvina. Stihove će na hrvatskom jeziku čitati Luko Paljetak i Hrvoje Sebastijan, dok će Haiku iz bolnice Kazuhiro Tamari i Mika Uehera čitati na japanskom jeziku. Za glazbenu pratnju bit će zadužen maestro Miho Bulić.

6

Pjesničko-grafička mapa Sarabanada za Anamariju Luka Paljetka koja će se ovom prilikom prvi put predstaviti javnosti, objavljena je 17. svibnja 2023. u Zagrebu u biblioteci ‘Speculum’. Pjesme su otisnute u 69 primjeraka, te se u svakom nalazi i orginalni crtež (tuš, tuš u boji) i deset grafičkih listova u tehnici bakropisa (2022.) Tina Samaržije, dok je mapa Haiku iz bolnice autora Luka Paljetka objavljena prvi put 22. veljače 2023. u Zagrebu. Pjesme su na japanski jezik preveli Yutaro Nishida i Tomislav Mikuljan, te su otisnute u 67 primjeraka.

Osim predstavljanja pjesničko-grafičkih mapa, u Atelijeru Pulitika će do 20. kolovoza biti postavljene i dvije izložbe, izložba Tina Samaržije Iz knjige pjesama Luka Paljetka – Sarabanda za Anamariju te izložba Mirana Šabića Iz knjige pjesama Luka Paljetka – Haiku iz bolnice.

Pročitajte još

[FOTO] Vinarske i vinogradske teme u Putnikoviću

Dulist

[FOTO] Virtuoznost kvarteta Arod oduševila publiku u Dvoru

Dulist

[FOTO] Ansambl LADO oduševio publiku u parku Gradac!

Dulist