Zanimljivosti

Pred Vijećem zabrana opijanja na javnim površinama

mladez alkohol

Alkoholizam predstavlja jedan od glavnih problema na dubrovačkom području, posebno kod mladih. A upravo je on izravno povezan s počinjenjem drugih prekršajnih i kaznenih dijela.

Rečeno je, među ostalim, na sjednici Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Dubrovnika. Glavne teme, javljaju iz gradske uprave, bile prijedlozi odluka o ugostiteljskoj djelatnosti te o zabrani konzumiranja alkohola na javnim površinama. No, predstavnici Policijske uprave Dubrovačko – neretvanske su opće stanje sigurnosti u Dubrovniku ocijenili dobrim. Zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić istaknula je kako će Grad Dubrovnik putem svojih upravnih odjela pokrenuti kampanju podizanja svijesti o opasnostima alkoholizma, ciljano među maloljetnicima, ali i putem medija, sukladno dogovoru s prošle sjednice Vijeća.

Osim informativne kampanje Vijeće za prevenciju kriminaliteta će Gradskom vijeću Grada Dubrovnika uputiti prijedloge odluka o ugostiteljskoj djelatnosti i o zabrani konzumiranja alkohola na javnim površinama kako bi se stvorio pravni okvir, sukladno ovlastima jedinica lokalne uprave i policije, za dosljednu prevenciju jednog od glavnih uzroka delikventnog ponašanja i nasilja u svim dobnim skupinama.

Pročitajte još

ZAVIČAJNI MUZEJ KONAVALA Zaboravljene dječje igre

Dulist

OPTIČKA VARKA ILI IPAK NE?! Jedrilica prošla za dlaku ispod Mosta

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1897. Na Korčuli rođen kipar Frano Kršinić

Dulist