Crna kronika

Požari na Pelješcu i Korčuli stavljeni pod kontrolu

pozar peljesac ponikve 309

Požari na Pelješcu i Korčuli su stavljeni pod kontrolu, nema više otvorenog plamena, a vatrogasci će dežurati cijelu noć, rekao je u srijedu predvečer vatrogasni zapovjednik dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović.
”Na Pelješcu je izgorjelo oko šest hektara površine, na Korčuli 15 hektara. Nema više širenja, nema otvorenog plamena, a tijekom noći radit ćemo na sanaciji požarišta”, rekao je Simović.
Naime, u razmaku od samo dvije minute danas u ranim poslijepodnevnim satima dežurne službe dobile su dojavu o požarima koji su izbili na poluotoku Pelješcu i otoku Korčuli. Gorjelo je kod mjesta Prižba u općini Blato na otoku Korčuli, te u mjestu Dingač na Pelješcu.
SImović je istaknuo kako su na terenu bile sve raspoložive vatrogasne snage, kao i dva kanadera te istaknuo kako tijekom rujna još uvijek postoji velika opasnost od požara.
”Noći su hladnije i to je na našoj strani, ali kod nas nije palo puno kiše, a u rujnu znaju biti nezgodni vjetrovi. Opasnost od požara još uvijek nije prošla”, rekao je SImović.
Inače, požari su i krajem srpnja poharali Pelješac i Korčulu kada je izgorjelo više od 3500, odnosno 1800 hektara površine.

Pročitajte još

U LOVIŠTU Ukrajinka uništila šumu, ugrozila stanište ptica, gradila bez dozvole…

Dulist

UBOJSTVO U POKUŠAJU NA KORČULI Nožem nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško je ozlijedio

Dulist

Državljanin BiH (36) vozio s 3 promila alkohola

Dulist