Aktualno

[FOTO] Požar na Mljetu, u Dubrovačkom primorju oštećena krovišta, jedrilica…

nevrijeme slano naslovna

Uslijed nevremena koje je zahvatilo kopneni i primorski dio Hrvatske, vatrogasci bilježe povećan broj tehničkih intervencija. Unatoč kiši, javljaju iz Hrvatske vatrogasne zajednice, požari otvorenog prostora u Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji nisu izbjegnuti.
Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u posljednja 24 sata zabilježeno je 270 vatrogasnih intervencija na kojima su sudjelovale 302 vatrogasne organizacije s ukupno 943 vatrogasca i 332 vatrogasna vozila.
Na području Nacionalnog parka Mljet buknuo je požar kojim bilo je zahvaćeno nisko raslinje i borova šuma manje površine na teško pristupačnom terenu. Na intervenciji gašenja požara angažirano je 12 vatrogasaca s četiri vatrogasna vozila iz JVP Mljet i DVD Mljet. Požar je lokaliziran u 06:40 sati, a ugašen u 07:30 sati.
I područje Dubrovačkog primorja je zahvatilo kišno nevrijeme te su vatrogasci zaprimili 10 dojava o potrebi uklanjanja stabala, saniranju krovišta i ispomoći oko prevrtanja plovila na kojima su bili angažirani vatrogasci s područja Dubrovačkog primorja. Jednoj jedrilici polomio se jarbol.

Pročitajte još

Vesela atmosfera na cavtatskom karnevalu

Dulist

Željko Raguž dočekao Modrića i Kovačića u Dubrovniku

Dulist

Prometna nesreća kod Dola: Vozilo završilo na krovu

Dulist