Županija

NEĆEMO DOPUSTITI NAPULJSKI SCENARIJ Potpisan ugovor za izgradnju CGO Lučino razdolje, rok za završetak tri godine

potpisivanje ugovora izvodjac Centra za gospodarenje otpadom Lucino razdolje

U nazočnosti ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića i župana Nikole Dobroslavića, direktor Agencije za gospodarenje otpadom Dubrovačko-neretvanske županije Josip Bačić i predstavnik zajednice ponuditelja Magnum supra i Elektrocentar Petek potpisali su u Zagrebu Ugovor o projektiranju i izgradnji Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje.

Vrijednost potpisanog ugovora je gotovo 400 milijuna kuna bez PDV-a, a rok za završetak projekta je tri godine.

-Centar za gospodarenje otpadom projekt je na kojem smo ustrajali i koji smo pripremali. Ovo je rezultat rada naše Agencije i naše županije i svi smo ponosni. Vjerujem i kako će izvođač ispoštovati ugovorene rokove i da će sve radnje, koje su pred nama, teći sukladno planiranoj dinamici – istaknuo je ovom prilikom direktor Agencije za gospodarenje otpadom DNŽ Josip Bačić.

Župan Nikola Dobroslavić naglasio je važnost Centra za cijelu županiju i čestitao Agenciji i izvođaču radova na potpisanom ugovoru.

‘Došli smo do najvažnije faze realizacije projekta koji je temelj za gospodarenje otpadom po najvišim europskim standardima. I ovim putem naglašavam kako je Centar za gospodarenje otpadom iznimno bitan projekt. Mi, u našoj županiji, nećemo dopustiti napuljski scenarij’, rekao je župan Dobroslavić.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović čestitao je Dubrovačko-neretvanskoj županiji, kao i Agenciji za gospodarenje otpadom na uspješnoj pripremi i ustrajnom radu na projektu naglasivši da će Vlada Republike Hrvatske stajati uz ovaj, kao i druge centre kojima je cilj kvalitetno gospodarenje otpadom i zaštita okoliša.

Svečanom potpisivanju ugovora nazočili su i saborski zastupnik Branko Bačić, vršiteljica dužnosti direktorice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Alenka Košiša Čičin-Šain te zamjenik župana Joško Cebalo.

Pročitajte još

Župan potpisao ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene djelatnike

Dulist

MOŽE SE! Ploče plaćaju autobus svojim učenicima i tijekom ljeta

Dulist

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist