Kultura

POMAMA ZA ‘KAFETARIJOM’ Sve ulaznice rasprodane ili rezervirane, otvorena lista čekanja

kafetarija 1

Festivalsku publiku od premijernih naslova ovogodišnjih Ljetnih igara, očekivano, najviše je zaintrigirala Goldonijeva ‘Kafetarija’, koja nastaje kao koprodukcija Kazališta Marina Držića i DLJI. Interesirali smo se u press uredu Igara kakva je situacija s prodajom, odnosno kupnjom karata.

– S obzirom da su ulaznice za sve izvedbe prvog ovogodišnjeg premijernog naslova ‘Kafetarija’ na Dubrovačkim ljetnim igrama rasprodane ili rezervirane, od 27. svibnja je otvorena lista čekanja. To znači da se, sukladno uvjetima prodaje Dubrovačkih ljetnih igara, rezervacije ulaznica koje se ne kupe u roku otkazuju, a osobe s liste čekanja bit će kontaktirane. Sve informacije dostupne su na našem prodajnom mjestu na adresi Od Sigurate 1, od ponedjeljka do petka od 10 do 18 sati, na broj telefona 326-123 ili na e-mail sales@dubrovnik-festival.hr – odgovorili su nam.

Zanimalo nas je, s obzirom na toliki interes, možemo li se nadati možda još kojoj dodatnoj izvedbi.

– Trenutno nije planirano, što ne znači da organizator i koproducent KMD neće naći način da se možda odigra još jedna izvedba. S obzirom na velik interes za Kafetariju, o svakoj daljnjoj promjeni javnost će biti pravovremeno obaviještena – rečeno nam je.

Za sad 5 izvedbi

Podsjetimo, čitaće probe ovog Goldonijevog remek djela počele su sredinom svibnja. Prijevod i adaptaciju  na dubrovački govor potpisuje Frano Čale, a režiju ravnatelj KMD-a Paolo Tišljarić. ‘Kafetariju’ će publika gledati na Držićevoj poljani 13., 14., 17., 18. i 19. srpnja.

Na Igrama je ‘Kafetarija’ premijerno postavljena u režiji Tomislava Radića 1978. godine na Gundulićevoj poljani također kao predstava Kazališta Marina Držića, a na repertoaru se zadržala punih deset godina. Iako je njena radnja smještena u precizan povijesni kontekst početka 20. stoljeća u fokusu Tišljarićeve ‘Kafetarije’ će biti aktualnost, vitalnost komedije, ironija, oštrina, manipulacija informacijama, današnji odnos prema vrlinama i manama koje autor suptilno portretira te mogućnost promišljanja o mehanizmima koji reguliraju društvenu dinamiku.

Igraju: Hrvoje Sebastijan, Marjan Nejašmić Banić, Edi Jertec, Angela Bulum, Antonio Agostini, Marija Šegvić, Srđana Šimunović, Mirej Stanić, Bojan Beribaka, Boris Matić, a nastupit će i članovi Plesnog studija Step ‘n Jazz Dubrovnik.

Foto: KMD/Facebook

Pročitajte još

U Art radionici Lazareti predstavit će se plesno-izlagačka izvedba ‘Co-lažiranje’

Dulist

Dubrovačka baština otvara izložbu dubrovačkog kolekcionara Avda Ćimića

Dulist

Jeste li poslušali novu pjesmu klape Kaše ‘Ti si moja sudbina’?

Dulist