Aktualno

Policija sutra pojačano nadzire vozače mopeda i motocikla

policija ilustracija 6

Policijski službenici prometne policije će tijekom utorka, 14. svibnja, na svim prometnicama naše Županije pojačano nadzirati vozače mopeda i motocikla.

-Ova je policijska akcija preventivno-represivnog karaktera i njen osnovni cilj je smanjiti broj prometnih nesreća ove kategorije vozača, koja se smatra jednom od posebno osjetljivih u prometu. Na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske od početka ove dogodilo se 37 prometnih nesreća u kojima je sudjelovala ova kategorija vozila, a koje su za posljedicu imale jednu smrtno stradalu osobu, 13 osoba teže i 10 lakše ozlijeđenih – ističu iz PU dubrovačko-neretvanske,

Iako je broj smrtno stradalih osoba u prometnim nesrećama u kojima je sudjelovala ova skupina vozila smanjen u odnosu na prošlu godinu, dodaju, prevencija ovih prometnih nesreća predstavlja prioritet u radu Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

-Apeliramo na vozače mopeda i motocikla da poštuju prometne propise i nose zaštitnu opremu. Na taj način čuvaju ne samo svoj život, već i živote ostalih sudionika u prometu – zaključuju iz dubrovačke policije.

Pročitajte još

MASOVNI TEHNOLOŠKI KVAR I naša zračna luka osjeća posljedice!

Dulist

[FOTO] Franković: Mislim da je dobro da plaža u Uvali Lapad ima svog koncesionara

Dulist

Atletska staza prijavljena na financiranje iz EU fondova

Dulist