Crna kronika

Policija kaznila 21 osobu zbog korištenja mobitela u vožnji

mobitel telefon03 1

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je ukupno 37 prometnih nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, 16 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je 10 osoba teško, a 10 osoba je lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno 20 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa, policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 910 represivnih mjera.

-Izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. ‘četiri ubojice u prometu’. Tako su 364 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 64 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 30 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirana je 21 osoba. Od ostalih prekršaja izdvajamo 99 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 115 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja – navode iz polcije.

Pročitajte još

U LOVIŠTU Ukrajinka uništila šumu, ugrozila stanište ptica, gradila bez dozvole…

Dulist

UBOJSTVO U POKUŠAJU NA KORČULI Nožem nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško je ozlijedio

Dulist

Državljanin BiH (36) vozio s 3 promila alkohola

Dulist