Aktualno

POKRENUTA JAVNA NABAVA, RADOVI ĆE TRAJATI 90 DANA Obnova Mosta Ombla do kraja godine?

Most Ombla istrazivacki radovi2

Iako se najavljivalo kako će obnova Mosta Ombla početi nakon proljetnih bura, točnije u svibnju ove godine, radovi još uvijek nisu počeli. Riječ je zapravo o problematičnom projektu, jer kad jednom krene sanacija, Mostom Ombla neće se moći prometovati. Tada će jedini alternativni pravac biti Most dr. Franja Tuđmana. No, zna se dogoditi, posebno tijekom zimskim mjeseci, da se zbog jake bure zabrani promet i ovim mostom. Stoga je tempiranje početka obnove, a koje bi trebalo trajati čak 90 dana, ključno.
Budući da se projekt još uvijek nije počeo realizirati, zanimalo nas je zbog čega i kad se početak radova očekuje. Cilj je, doznali smo prošlog tjedna iz Gradske uprave, s radovima početi do kraja ove godine. Sve će ovisiti o tome koliko će se potrajati postupak odabira izvođača.

Upravo ovog ponedjeljka iz Grada Dubrovnika uputili su priopćenje kako je pokrenut postupak javne nabave. Rok za dostavu ponuda je 6. listopada, nakon čega slijedi postupak odabira izvođača, a potom i izvođenje radova.

Projekt sanacije Mosta Ombla, kojeg je izradio Građevinski fakultet u Splitu, predvidio je obnovu površinskog sloja, dok se u samu konstrukciju mosta, koja je u jako dobrom stanju, neće dirati. Uklonit će se asfaltni zastor, betonske ploče, dilatacije, izraditi nove armirano-betonske ploče, nova hidroizolacija mosta te izvesti novi asfaltni zastor, kao i sanacija nogostupa i pješačke ograde.

Procijenjena vrijednost ovih radova je oko 500.000,00 eura, a sredstva su osigurana u ovogodišnjem proračunu.

-Sami radovi morat će se izvoditi u vrijeme manjeg intenziteta bura, kada su u punoj funkciji alternativni pravci preko Mosta dr. Franja Tuđmana, s obzirom da će za vrijeme trajanja radova promet Mostom Ombla biti u potpunosti zatvoren – ističu iz Gradske uprave.

Pročitajte još

Novi-stari knez Republike Porporela preživio atentat u Kneževom dvoru

Dulist

DINNER IN THE SKY Nezaboravno iskustvo dolazi u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist