GradPodcastUrednički izbor

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Marko Dabrović: Bez promjene porezne politike neće samo Grad unutar zidina ostati bez ljudi!

s barbarom Marko dabrovic

U novoj epizodi podcasta S Barbarom gostuje Marko Dabrović, jedan od najuspješnijih arhitekata današnjice u Hrvatskoj. Marko je posljednje vrijeme često u Gradu jer nadgleda projekt rekonstrukcije hotela Vile Argentina, a kako je u razgovoru istaknuo ideja vodilja za ovaj projekt bile su postojeće vile i prekrasna vrtna arhitektura kojom je ovaj kompleks okružen. Integraciju prostora je dobio tako što će na mjestu starog tenis terena biti bazen, a taraca se spustila za jedan kat pa je uklopljena s ulaskom u Vilu Orsulu i s restoranom Hotela Argentine.

Dabrović se dotaknuo i Kupara, ali i obnove hotela Belvedere te razloga zašto ovi projekti godinama čekaju dozvole za izgradnju. Naravno, u razgovoru s Barbarom Đurasović dotaknuli su se i urbanizma te budućnosti Dubrovnika. Dabrović tvrdi da je stanje u Dubrovniku sve lošije jer ne postoji strategija urbanističkog razvoja, a svaka rupa u prostoru se pokušava zapuniti sa što većom investicijom jer cijene nekretnina idu u nebo, i ne vidi se ekonomska opravdanost tih investicija. Javni prostor u Dubrovniku nestaje i grad prestaje biti za građane, već za nekoga drugoga – tvrdi Dabrović. On se osvrnuo i na svoje projekte u drugim gradovima Hrvatske poput Splita te otkrio kako će izgledati novi hotel Marijan, a govorio je i o Rimčevom kampusu na kojeg bi, smatra, cijela država trebala biti ponosna.

Je li ga blizak odnos s bivšim gradonačelnikom Androm Vlahušićem doveo u nemilost današnje vlasti u Dubrovniku, zašto se u Gradu ne rade tuneli, zašto ne gradimo nebodere, što bi napravio u TUP-u, ali i u kakvoj su vezi urbanizam i porezna politika čijom bi promjenom riješili većinu dubrovačkih urbanističkih problema – pogledajte u novoj epizodi podcasta.

Cijela epizoda podcasta S Barbarom dostupna je na portalu dulist.hr i YouTube kanalu, a kratke isječke svake epizode možete pogledati na našem Instagramu profilu, YouTubeu, Facebooku i TikToku.

Pročitajte još

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

(FOTO) MATO FRANKOVIĆ Rečeno – napravljeno! Krenulo ispumpavanje ‘bazena’, sutra košnja i održavanje površina!

Dulist

U lipnju naplaćeno više od 7 tisuća eura kazni za nepropisano parkiranje vozila!

Dulist