Grad

POČIVAO U MIRU Napustio nas je gospar Rastko Barbić

In Memoriam

Ovog utorka napustio nas je velik i važan lik našeg grada – svestrani Rastko Barbić, odvjetnik, plivač Jugaš, predsjednik CO Dubrovnik… Rođen u Dubrovniku 7. srpnja 1932. godine, gospar Barbić svoje posljednje dane proveo je u Domu za starije i nemoćne na Grudi.

Gospar Barbić među brojnim je Dubrovčanima bio poznati kao dugogodišnji, strastveni plivač, ali kao i skroman i samozatajan čovjek, dugo godina bio na čelu Crkvene opštine Dubrovnik, koja je svega prije nekoliko mjeseci proslavila Krsnu slavu Saborne crkve Svetog Blagovještenja uz brojne prijatelje i suradnike.

Uvijek je rado isticao izvrsnu suradnju i život u Dubrovniku, koji kako je često tvrdio, unatoč zlu rata iza nas može biti ‘primjer za zajedništvo’.

Uvijek nasmijan i spreman pomoći, Barbić je generacijama poznat i po sudjelovanju u organizaciji prvih turnira ondašnje Divlje lige. Veliki sportaš grada zajedno je s Matkom Geslerom, Blagom Barbijerijem i Ivom Ljepoticom zaplivao na prvenstvu 1950. godine u Splitu, s kojeg jedan državni rekord drže kao momčad još i dan danas.

Gospar Ratko bio je ‘krivac’, kao prvi trener, i za karijeru jedne od najpoznatijih dubrovačkih sportašica, Hilde Zeier-Režić. Volio je sport te se u mladosti bavio, osim plivanjem i planinarenjem, i skijanjem.

Obitelji gospara Barbića redakcija DuLista izražava sućut.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist