Sport

Počele pripreme Barakuda za EP

batch Hrvatska Japan vaterpolo 11

U subotu su na bazenu Mladosti uz Savu, u Zagrebu počele pripreme europskih prvaka za obranu zlata iz Splita 2022. Naime, naša muška seniorska reprezentacija, svih 20 pozvanih igrača, okupila se u Zagrebu koji će biti i glavno pripremno uporište Barakudama za 36. Europsko prvenstvo kojem je naša država domaćin, u Dubrovniku i Zagrebu, od 4. do 16. siječnja 2024.

– Prva dva dana ćemo imati više rasplivavanje, relaksirajuće treninge jer je igračima nužno da se barem malo odmore, predahnu. Još do prije koji dan su igrali u svojim klubovima u europskim natjecanjima ili finala kupova – za početak okupljanja će izbornik Ivica Tucak.
– Ono najbitnije je da su svi zdravi, neka samo tako i ostane. Na početku priprema ćemo se odmah i cijepiti protiv gripe, kako igrači, tako i cijeli stožer. Za svaki slučaj, sezona je prehlada i gripa, mi smo u velikom naporu i mislim da je to pametno i odgovorno. Zatim ću iskoristiti prva dva dana zagrebačkih priprema za nešto što smo radili i u Dubrovniku na prijašnjem okupljanju, razgovor s igračima, s mnogima pojedinačno. Moram pojasniti igračima što trebaju činiti, što od njih očekujem ja, reprezentacija, jer neki u svojim klubovima igraju druge pozicije. Od ponedjeljka krećemo s radom punog intenziteta. Nemamo puno vremena, što osobno ne volim. Volim imati temeljite pripreme, nešto dugotrajnije, razgovarati do u detalje sa svakim igračem, no dobro na kratkoću priprema nismo mogli utjecati uslijed kalendara koji je takav. Ne samo nama, već i drugim reprezentacijama.

Moja je želja osvojiti medalju
Izbornik Tucak je rekao koju i o ciljevima Hrvatske na predstojećem Europskom prvenstvu kojem smo mi domaćini, pa je samim time i posebnije natjecanje.
– U olimpijskoj godini je temeljno pravilo, cilj koji glasi – plasirati se što prije na Igre. No, prije samog plasmana na olimpijske igre treba razmišljati o tomu da se osvoji medalja. Pa, ako nas ta medalja odvede do Pariza, još bolje. Može nas i bronca odvesti na Igre, može nas i srebro. Samim tim ćemo onda ostvariti i olimpijski cilj, ali velim, po meni je prvenstveni cilj na Europskom prvenstvu koje igramo još k tomu u Hrvatskoj, medalja. Meni je želja osvojiti još jednu medalju za hrvatski vaterpolo, za hrvatski sport. Veselim se da ćemo igrati doma, da ćemo imati vjerujem fantastičnu podršku, vjetar u leđa. Ne treba to biti nikakav pritisak, već poticaj. To ću igračima prenijeti. Motiv da daš zadnji atom snage, maksimum sebe u svakoj utakmici. Imamo iskustvo Splita, iskustvo koje nije bilo prije 10, niti 20 godina, nego prije niti godinu i pol dana. U sportu ako postoji sjećanje, osobno držim da sport nema sjećanja, ali ako ono postoji, onda ga treba sada evocirati na prisjećanje kako je to bilo tada u Splitu lijepo, kako nas je publika “nosila”. Jasno, nije moguće ponoviti krcatu Spaladium Arenu jer jednostavno, sada ćemo igrati pred manjim auditorijem, ali ne mora značiti manje srčanim, bučnim – na početku će priprema hrvatske reprezentacije, Ivica Tucak.

Ujedno, izbornik je istaknuo kako će za početak priprema, za potrebe treninga pridodati i centra zagrebačke Mladosti, Branimira Hercega, a po potrebi možda još kojeg mlađeg igrača, na 2-3 dana. Izvor: HVS

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist