Županija

Počela izgradnja osnovne škole s dvoranom u Orebiću

orebic skola05

Danas su uz prigodnu svečanost započeli radovi na izgradnji 30 milijuna kuna vrijedne osnovne škole sa školskom dvoranom u Orebiću.

Projekt predviđa rekonstrukciju i dogradnju postojeće školske zgrade, izgradnju sportske dvorane, te otvorenog igrališta sa svlačionicama i sanitarnim čvorovima. Učenicima će u rekonstruiranoj školi na raspolaganju biti ukupno 15 učionica što uključuje i posebne kabinete za predmetnu nastavu. Planira se kako će nova školska zgrada biti završena u roku od 18 do 24 mjeseca.

Za financiranje projekta Dubrovačko-neretvanska županija će izdvojiti 3 milijuna kuna, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije 18,5 milijuna kuna, Središnja europska banka preko resornog ministarstva 5 milijuna kuna te Općina Orebić 3,5 milijuna kuna.

Radove je otvorio župan Nikola Dobroslavić, koji je prilikom boravka u Orebiću, a sve u sklopu programa obilježavanja Dana Općine Orebić, svečano otvorio i novoobnovljene prostore potkrovlja Pomorskog muzeja franjevačkog samostana Gospe od Anđela.

Samostan sad raspolaže s povećanim fundusom maketa jedrenjaka te zavjetnih slika i reljefa iz razdoblja od 16. do 20. stoljeća.

Svečanostima su nazočili i saborski zastupnici Branko Bačić, Frano Matušić, Ivan Šimunović i Mladen Marelić te općinski načelnik Tomislav Ančić i v.d. pročelnica za obrazovanje, kulturu, znanost i šport Marijeta Hladilo.

Pročitajte još

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist

Općina Konavle nastavlja sufinancirati pokaze za učenike i studente tijekom ljeta

Dulist