GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

grad

JASPERS odobrio 881 milijun kuna za izgradnju dubrovačkog vodovoda i kanalizacije

Nakon dugotrajnogpostupkauspješno je završen težak i opsežan posao u kojem su sudjelovali Vodovod Dubrovnik, Upravni odjel za europske fondove i međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika i Hrvatske vode. Projekt ‘Razvoj vodno-komunalne infrastrukture’ Aglomeracije Dubrovnik dobio je ‘zeleno svjetlo’ JASPERS-a, instrumenta Europske komisije i partnera, odnosno pozitivno mišljenje njihovog tijela za ocjenu kvalitete. Slijedi potpisivanje ugovora čime će započeti najveći infrastrukturni zahvat u vodoopskrbni i kanalizacijski sustav Dubrovnika u njegovoj povijesti, uz osigurana bespovratna sredstva iz fondova Europske unije.
Ukupna vrijednost projekta ‘Aglomeracije’ iznosi 881.208.682,00 kuna, a njegova provedba između ostalog obuhvaća izgradnju novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda UPOVPetka te izgradnju cjelokupne nedostajuće kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na području cijelog grada Dubrovnika.

Nakon potpisivanja ugovora započet će najveći infrastrukturni zahvat u vodoopskrbni i kanalizacijski sustav Dubrovnika u njegovoj povijesti, uz osigurana bespovratna sredstva iz fondova Europske unije.

aglomeracija

Predstavljene nove odredbe GUP-a

U sklopujavne raspraveo prijedlozima izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana i Prostornog plana uređenja Grada Dubrovnika u utorak 17. studenog održana su i dva javna izlaganja, jedno od njih putem on-line sustava. Gradonačelnik Mato Franković ovom prigodom istaknuo je kako se novim GUP-om želi osigurati sklad u prostoru te onemogućiti nakaradne gradnje, a koje su posljedica postojećeg plana. Novi prostorni planovi donose restriktivnije i strože uvjete gradnje na cijelom području Grada Dubrovnika, a u svrhu postizanja uravnotežene i skladne izgradnje novih i rekonstrukcije postojećih objekata te očuvanja ambijentalnih karakteristika prostora. Restrikcije se odnose prvenstveno na visinu objekata, na definiranje etažnosti kao i na udaljenost objekata od granice građevinske parcele. U procesu donošenja izmjena i dopuna prostornih planova Grad Dubrovnik usko je surađivao s Društvom arhitekata Dubrovnik (DAD) kao predstavnicima stručne javnosti.

frankovic 1

Gradski kotar Ploče iza Grada dobio prostor za rad

Novi prostori GradskogkotaraPloče iza Grada smješteni na adresi Ulica Frana Supila 9 otvoreni su prošlog tjedna u nazočnosti gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića. Radi se o prostoru u gradskom vlasništvu površine 56,5 metara kvadratnih, a njegovom dodjelom osigurani su adekvatni uvjeti za rad GKPloče iza Grada koji je do sada bio bez vlastitog prostora. U adaptaciju i uređenje prostora Grad Dubrovnik utrošio je 21,896,25 kuna (s PDV-om). Izvedeno je uklanjanje drvenog poda i postavljanje pločica, izrada i ugradnja prozora te soboslikarski radovi, dok je potrebni namještaj te ostalu opremu poput računala i printera Grad osigurao iz postojećih zaliha.

Ova gradska uprava prethodno je obnovila i uredila prostor GK Montovjerna te prostore mjesnih odbora Osojnik i Ljubač. Gradskim kotarima Mokošica i Komolac osigurani su potpuno novi prostori.

kotar ploce 3

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 25. studenog 2020.

Pročitajte još

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist

ZAHVALNICE ZA VJERNOST Francuska obitelji Cailliot 20 godina ljetuje u obitelji Njirić u Zatonu

Dulist