GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

gradski pregled

kardinala stepinca

Novi izgled Ulice kardinala Stepinca

Nakon što je Grad Dubrovnik u pot­punosti riješio oborinsku odvodnju u Vukovarskoj ulici na red je došla jedna od najzapuštenijih ulica u Gradu, Ulica kardinala Stepinca.
Radovi koji su trajali sedam mjeseci obuhvaćali su izgradnju kolektora obo­rinske odvodnje, rekonstrukciju javne rasvjete, uređenje nogostupa, izmjenu dijela vodoopskrbnog cjevovoda i asfaltiranje same ulice. Uz navedeno, a sukladno suradnji Grada Dubrovnika i HEP-a, izmijenjen je dio nadzemnih instalacija koje su položene u trasu ceste, dok je T-com kroz ovu investi­ciju u potpunosti obnovio svoju mrežu. Projekt je vrijedan 7,1 milijuna kuna bez PDV-a, radove je izvodila tvrtka Strabag.

Grad Dubrovnik nastavlja s ula­ganjima u izgradnju sustava obo­rinske odvodnje, i to u Gružu i Montovjerni, a oba projekta pre­dana su na ishođenje građevin­ske dozvole.

Pile Plocnik 4

Nastavlja se sanacija kamenog pločnika u kontaknoj zoni

Nakon zavr­šetka cjelo­vite obnove platoa Pile, radovi na sanaciji kame­nog pločnika nastavljeni su u Ulici brani­telja Dubrov­nika. U drugoj fazi uređenja zapadnog pristupa povijesnoj jezgri obnavlja se pločnik od Pila do skretanja za Gradac, a radovi na oko 330 metara dužine će se zbog odvijanja pješačkog prometa izvo­diti u sekcijama. Na ovom području kamene ploče su često pucale zbog opterećenja i dotrajalosti te je dolazilo do ule­gnuća na pojedinim dijelovima što je predstavljalo moguću opasnost za prolaznike i izgledom je bilo neprimjereno za kontaktnu zonu povijesne jezgre.
Predviđeno trajanje druge faze obnove je dva mjeseca, nakon čega će ukupno biti sanirano oko 1.100 kvadratnih metara pločnika. Prethodno je uređeno 660 kvadratnih metara kamenog pločnika na Brsaljama. Radove provodi Upravni odjel za promet sukladno uputama konzervatora, a cilj je sačuvati što više starog kamena i ponovno ga ugra­diti u pločnik.

autobus Libertas

Od Solarisa naplaćena garancija od 1,7 milijuna kuna

Zbog neispunjenja ugovornih obveza, odnosno činjenice kako je pri­likom pokušaja isporuke autobusa polj­ska tvrtka Solaris Bus&Coach nakon što je istekao 21 dan za ispravak nepravilno­sti na koje je ukazala tvrtka Libertas, a odnose se na ugrađeni primarni retarder, utvrđeno kako nije došlo do ispravke nepravilnosti te da navedeno ne udo­voljava natječajnim uvjetima, tvrtka Libertas je putem bankovne garancije naplatila bankovna jamstva od tvrtke Solaris Bus&Coach u iznosu od 1,7 mili­juna kuna. Naime, jedna od obveza iz natječaja bila je i davanje garancije za uredno izvršenje posla, a budući je utvrđeno kako autobusi tvrtke Solaris nisu bili u skladu sa standardima koje je zahtijevao Libertas navedena garan­cija je i naplaćena. Tvrtka Libertas pod­nijela je zahtjev prema središnjoj agenciji za ugovaranje i financiranje iz Europskih fondova za produljenje ugovora odno­sno pokretanje novog postupka javne nabave te se očekuje njegovo odobrenje u najskorijem roku.

Svim dosadašnjim postupcima vezanim za nabavku autobusa, Grad Dubrovnik i Libertas zašti­tili su javnog gradskog prijevo­znika od financijske štete koja je prijetila u iznosu od čak 4,5 mili­juna kuna, a koja bi se dogodila da su se preuzeli navedeni autobusi.

gradski pregled Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 15. srpnja 2020.

Pročitajte još

[FOTO] Postavljena nova prometna signalizacija na potezu od Boninova do Pila

Dulist

Počeli radovi na izgradnji Boćarskog doma ‘Đuro Miletić’

Dulist

Od ponedjeljka se pojačava vozni red ‘petice’, 24 umjesto 13 polazaka

Dulist