GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

tjedni pregled 1
1707403795Novo vozilo Dubrovačkih vatrogasaca jednako učinkovito u šumskim požarima i urbanim sredinama

Gradonačelnik Grada Dubrov­nika Mato Franković i zapovjednik JVP Dubrovački vatrogasci Stjepko Krilanović predstavili su u sjedištu Vatrogasne postrojbe novo vatrogasno vozilo koje je zbog svojih karakteristika pogodno za gašenje šumskih požara, ali i za korištenje u svim urbanim sredinama.

Kapacitet vozila s pogonom na četiri kotača je 4.000 litara vode, opremljeno je pumpom od 2.000 litara na 10 bara, a nadogradnju profesionalne vatroga­sne opreme izvela je hrvatska firma Flammifer d.o.o. Najnovije vozilo u voznom parku Dubrovačkih vatroga­saca vrijedno je 210.000,00 eura.

Zapovjednik Krilanović rekao je kako Dubrovački vatrogasci raspolažu s 40 različitih vozila te da će dio njih prepustiti na korištenje dobrovoljnim vatrogasnim društvima, a sukladno njihovim iskazanim potrebama. Naja­vio je kako će, u suradnji s Gradom Dubrovnikom, buduće investicije u opremu biti nova hidraulična košara i novo navalno vozilo za potrebe inter­vencija unutar gradskih zidina.

Gradonačelnik Mato Franković, ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Dubrovnika, podsje­tio je da su u mandatu ove gradske uprave donesena dva kolektivna ugo­vora koji vatrogascima osiguravaju bolje uvjete rada i veća materijalna prava. Između ostalog, nabavljen je i prvi vatrogasni brod, dok su ulaganja u opremu i vozila kontinuirana, rekao je gradonačelnik.

Gornji Kono 1

Završeno asfaltiranje u ulici Gornji kono

Asfaltiran je dio ulice Gornji kono, od križanja s Ulicom Pera Bakića do križanja s Ulicom Nika Kulišića, uku­pne dužine 110 metara. Radovi su obuhvatili uklanjanje postojećeg betonskog kolnika, pripremu pod­loge i postavljanje asfaltnog zastora, čime je prolaz ovom ulicom olakšan za sve stanovnike. Radove vrijedne 47.084,83 eura (bez PDV-a) izvela je tvrtka Dubrovnik Ceste d.d.

Nakon uređenja i asfaltiranja ulice Od Gaja i obnove asfaltnog zastora u Trstenome, ovo je treća završena ulica u okviru pojačanog održavanja pro­metnica na gradskom području, koje je Grad Dubrovnik pokrenuo u prvoj polovici siječnja. U tijeku su i radovi na sanaciji mosta Ombla te uređenju spojne ceste za Bosanku. Ujedno je i komunalno uređena Ulica Bartola Kašića u Mokošici, gdje je asfaltirano 250 kvadratnih metara kolnika za parki­rališna mjesta te 250 metara nogostupa.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 14. veljače 2024.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist