GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

tjedni pregled

Dubrovnik dobio azil za životinje

Javna ustanova Sklonište za nezbrinute životinje Dubrovnik zaprimila je Rješenje Ministarstva poljoprivrede RH kojim se utvrđuje da novoizgrađeni azil udovoljava svim propisanim uvjetima za rad i može primiti 74 psa. Time je Grad Dubrovnik ispunio svoju zakonsku obvezu i riješio dugogodišnji komunalni problem nezbrinutih životinja. Novi gradski azil za životinje na Grabovici već je primio i prve pse, njih 34 premještena su sa Žarkovice u adekvatne uvjete gdje će im biti pružana cjelovita skrb. Prije godinu i pol Grad Dubrovnik je pokrenuo projekt Adopt Žarkovica s ciljem rješavanja gorućeg dugogodišnjeg problema nezbrinutih pasa i drugih životinja. U neregistriranom azilu u neadekvatnim uvjetima živjelo je više od 260 životinja, od kojih su brojne bile bolesne i ozlijeđene. Uz veliki angažman voditeljice projekta Ane Ivelje, sadašnje privremene ravnateljice azila te pomoć udruge Pobjede, skloništa Prijatelji iz Čakovca, udruge Prijatelji životinja kao i podrške međunarodne organizacije Network for Animals, svi psi su izliječeni i zbrinuti te je projekt priveden kraju.

azil za pse1

Osim prostora za smještaj pasa i mačaka, pet modularnih objekata predviđeno je za osoblje i administraciju, ured, ambulantu, prijem, pregled i njegu životinja, skladište hrane i ostale pomoćne prostore.

azil za pse

Više sredstava za obnovu cesta i igrališta

Grad kontinuirano ulaže u dječja i sportska igrališta na području čitavog grada. Upravo se završava igralište u Šumetu, dok počinju radovi na izgradnji dječjeg igrališta u Suđurđu. Tijekom iduće godine planira se još nekoliko novih: dječja igrališta Ploče iza Grada, Riđica i Ljubač, u okviru izglasanih projekata participativnog budžetiranja, potom malo sportsko igralište u Rožatu pored samostana i boćarska dvorana u Gospinom polju, za koju je u proračunu za 2024. predviđeno 200.000 eura. Ujedno će se na obnovu postojećih dječjih i sportskih igrališta utrošiti 250 tisuća eura, čime se sredstva planirana za ovaj program povećaju za 56,97 posto u odnosu na tekuću godinu. Za program pojačanog održavanja prometnica u Proračunu Grada Dubrovnika za 2024. godinu rezervirano je 2.4 milijuna eura odnosno 69 posto više sredstava nego u 2023. godini. Među ostalima, planirana je obnova asfalta u ulicama Iva Vojnovića, Andrije Hebranga, Obala Stjepana Radića, Vladimira Nazora, kralja Tomislava, Ulici branitelja Dubrovnika, Vatroslava Lisinskoga (s obnovom nogostupa) te brojnih drugih. U sklopu aktivnosti predviđena je i ugradnja rukohvata u preko 20 gradskih ulica. Nastavak je to aktivnosti na pojačanom održavaju prometnica iz 2023. u sklopu kojih su, između ostalih, obnovljeni kolnici u Zagrebačkoj ulici, Ulici dr. Vladka Mačeka, Ulici kardinala Stepinca, Splitskom putu.

asfaltiranje ilustracija

Gradi se dječje igralište na Šipanu

Uskoro počinju radovi na izgradnji dječjeg igrališta u Suđurđu na otoku Šipanu. Ugovor o izvođenju radova s izvođačem, tvrtkom Platanus d.o.o. potpisan je u ponedjeljak, a radovi se odnose na izvedbu I. faze igrališta Suđurađ namijenjenog djeci od 2 do 12 godina na nekretnini ukupne površine 1705 metara kvadratnih koja je Gradu u svrhu uređenja sportskog i dječjeg igrališta prethodno ustupljena Odlukom Vlade Republike Hrvatske o darovanju nekretnine. Rok za završetak radova je 90 dana od dana uvođenja u posao, a vrijednost investicije iznosi 146.348,45 eura uključujući PDV. Gradu su kroz Program razvoja otoka u 2023. prethodno odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 76.000,00 eura. Predmet II. faze projekta odnosi se na uređenje parka i izvedbu sportskog igrališta uz dječje igralište na istoj parceli.

igraliste sipan ugovor

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 29. studenog 2023.

Pročitajte još

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

‘Karaka’ i ‘Fontana’ sljedećih sedam dana bez stolova!

Dulist