GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

tjedni pregled

Grad Dubrovnik spreman za provedbu ITU mehanizma

Pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove Martina Skopljaković sudjelovale su na sastanku s ministrom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šimom Erlićem i državnom tajnicom u navedenom ministarstvu Zrinkom Raguž. Pročelnice Brnin i Skopljaković izvijestile su ministra i državnu tajnicu o spremnosti Grada Dubrovnika za provođenje mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam). Naime, završen je postupak prioritizacije projekata koji se predlažu za financiranje putem ITU mehanizma te krajem studenoga 2023. slijedi potpisivanje Sporazuma o provedbi između Ministarstva i Grada Dubrovnika kao grada središta Urbanog područja. To je ključni korak u provedbi ovog programa kojim je Grad Dubrovniku te općinama Dubrovačko primorje, Župa dubrovačka i Konavle, na raspolaganju 22 milijuna eura za realizaciju strateških projekata. Park ‘n’ Ride sustav na području Pobrežja jedna je od ključnih investicija koja će se financirati u sklopu ITU mehanizma. Ističe se i nabavka električnih vozila kroz projekt ‘Elektrifikacija i digitalizacija javnog autobusnog prijevoza’ te ulaganja u zelenu infrastrukturu, odnosno cjelovito uređenje parkova Gradac, Pile i Platana. Sastanku su nazočili i predstavnici Dubrovačko neretvanske županije, župan Nikola Dobroslavić, njegov zamjenik Joško Cebalo te Melanija Milić, ravnateljica Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije – DUNEA. Razgovaralo se i o provođenju drugih EU projekata na kojima kao partneri surađuju Grad Dubrovnik i Dubrovačko neretvanska županija, a među kojima je i realizacija regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu u Vili Čingrija te nizu ulaganja u otoke.

Grad Dubrovnik kroz posljednjih se šest godina maksimalno usmjerio na korištenje europskih fondova, ulažući u povećanje komunalnog i društvenog standarda te unaprjeđenje kvalitete života svih građana.

grad sastanak erlic

Kreće izrada idejnog projekta

U tijeku je izrada projektne dokumentacije za uređenje Poljane Ruđera Boškovića, jedinog nedovršenog i neuređenog dijela – trga unutar povijesne jezgre Dubrovnika. Zavod za obnovu Dubrovnika sklopio je ugovor o izradi Idejnog projekta uređenja poljane ukupne površine 1053.15 metara kvadratnih s Atelier Minerva d.o.o., kao najpovoljnijim ponuditeljem nakon provedene nabave. Izradi ovog projekta prethodit će izrada varijantnih idejnih rješenja te usvajanje konačnog rješenja od strane svih dionika: Grad Dubrovnik, Konzervatorski odjel, Zavod za obnovu, Dubrovačka biskupija, crkva sv. Ignacija. Projekt će obuhvatiti analizu postojećeg stanja te, kao rezultat analize, prijedlog namjene i korištenja poljane. Poljana je ogradom kamenih profiliranih oblika odvojena od baroknih skalina Uz Jezuite. Za konzervatorsko restauratorsku obnovu skalina izrađena je projektna dokumentacija, a u sljedećoj godini planirana je sanacija u njihovom izvornom obliku.

Vrijednost ugovora je 17.375,00 eura s uključenim PDV-om, a rok izvršenja je četiri mjeseca.

 

boskoviceva poljana

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 2. studenog 2023.

Pročitajte još

[KOMENTAR] Franković: ‘Vrijeme je za zaokret u turizmu i da kažemo ‘dosta‘ povećanju brojki, Dubrovnik je tu primjer upravljanja‘

Dulist

IZGRADNJA STANOVA U SOLITUDU Franković: Čekamo Program Vlade

Dulist

PLOČA JE UDARENA! Franković i Potrebica obišli radove hangara VK Neptun

Dulist