GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

tjedni pregled

Za izgradnju nove dvorane izdana građevinska dozvola

Nakon što je u ugovorenom roku izrađen glavni projekt, Grad Dubrovnik ishodio je i građevinsku dozvolu za gradnju nove sportske multifunkcionalne dvorane u Gospinom polju. Građevinska dozvola odnosi se na gradnju polivalentne sportske dvorane s pratećim klupskim sadržajima te tipske trafostanice 10(20)/0,4 kV, športsko – rekreacijske i infrastrukturne namjene. Tako je ispunjen još jedan preduvjet realizaciji projekta koji će predstavljati najveće dosadašnje ulaganje u pokrenutom ciklusu investicija u sportsku infrastrukturu. Dvorana koja će ugostiti Svjetsko rukometno prvenstvo 2025. ujedno će riješiti i problem dvoranskog sporta u Dubrovniku za narednih 50 godina. Novi multifunkcionalni objekt površine je cca 20.000 m2, ima dvije podzemne i dvije nadzemne etaže. Raspolagat će s dvije dvorane za održavanje natjecanja te nekoliko pomoćnih dvorana za klupske sadržaje. Kapacitet gledališta kreće se od 3840 do 4384 gledatelja ovisno o postavkama tribina, dok će u podzemnoj garaži na dvije etaže biti smješteno 385 parkirališnih mjesta za osobne automobile. Osim za sport, multifunkcionalni prostor koristit će se za održavanje kongresa, koncerata i druge kulturne sadržaje.

Izgradnjom ove i obnovom postojeće dvorane u neposrednoj blizini, Dubrovnik će dobiti dvoranski kompleks, prvi takvog opsega u Europi, a u budućnosti će omogući domaćinstvo brojnim svjetskim natjecanjima u dvoranskim sportovima.

dvorana gospino vizualizacija

Gradu odobrena nabavka 200 spremnika za odvojeno prikupljanje biootpada

Gradu Dubrovniku odobrena su sredstva pomoći Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za neposredno sufinanciranje poticanja mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada. Projekt uključuje nabavu 100 spremnika od 120 l i 100 spremnika 1100 l za prikupljanje biootpada. Ukupna vrijednost projekta je 76.650,00 eura s PDV-om, a odobrena su bespovratna sredstva 40 posto ukupne vrijednosti projekta odnosno 30.660,00 eura s PDV-om. Sredstva su odobrena u sklopu Javnog poziva za neposredno sufinanciranje poticanja mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada. Kroz nabavu spremnika za prikupljanje biootpada uspostavit će se kvalitetniji, postojaniji i ekonomski učinkovitiji sustav gospodarenja otpadom u skladu s načelima održivog razvoja, zaštite okoliša i prirode te poticanja unaprjeđenja sustava odvojenog sakupljanja otpada i smanjenja količine odloženog otpada na odlagalištima.

Grad Dubrovnik nabavlja i 23 nova podzemna spremnika velikog kapaciteta za potrebe odvojenog sakupljanja komunalnog otpada, a ugovor o nabavi potpisan je krajem lipnja.

grad dubrovnik plan odrzivog razvitka i prilagodbe klimatskim promjenama

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 9. kolovoza 2023.

Pročitajte još

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

‘Karaka’ i ‘Fontana’ sljedećih sedam dana bez stolova!

Dulist