AktualnoUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

gradski pregled

HOTEL GRUŽ Nakon rušenja započela gradnja novog objekta budućeg doma za starije i nemoćne
Gradonačelnik Grada Dubrov­nika Mato Franković i v.d. pročelnice Upravnog odjela za izgradnju i uprav­ljanje projektima Paula Pikunić Vugde­lija održali su radni sastanak s vodite­ljem projekta iz tvrtke IGH Vedranom Kosovićem i njegovom suradnicom Natašom Dedo. Tema sastanka bila je tijek i trenutno stanje građevinsko obrtničkih radova na Rekonstrukciji hotela Gruž u dom za starije i nemoćne osobe – tipa hotel. Kosović je izvije­stio kako su zahtjevni radovi rušenja i iskopa za temeljenje završeni, monti­rana je toranjska dizalica te je u tijeku izvođenje armiranobetonske konstruk­cije. Izrada trakastih temelja koja obu­hvaća izvedbu oplate i armiranje te betoniranje temelja, započeta u kolo­vozu, pri samom je kraju. Paralelno sa završetkom trakastih temelja izvodi se betonska ploča i zidovi suterena objekta.
Na sastanku je istaknuto da tijek izvo­đenja radova slijedi dinamički plan te kako nema većih problema pri izvo­đenju građevinsko obrtničkih zahvata. Prema najavama, građevinski radovi bit će završeni u travnju 2022., nakon čega slijedi opremanje te potom ishođenje uporabne dozvole. Podsjetimo, zadr­žano je 690 četvornih metara postojeće građevine te je u planu nadogradnja oko 620 četvornih metara dodatnog prostora. Dogradnjom, nadogradnjom te prenamjenom zgrade od zadanog objekta dobit će se koristan i udoban prostor podijeljen na pet etaža predvi­đen za smještaj 48 umirovljenika u 32 smještajne jedinice.
Osiguravanje smještajnih kapaciteta za umirovljenike na području Grada Dubrovnika jedan je od prioriteta u segmentu socijalne skrbi ove gradske uprave. Prvi put u 51 godinu pokrenut je novi projekt ovog tipa, dok je za dom ispod Opće bolnice dozvola u postupku ishođenja, odnosno predan je glavni projekt.

Dodatnih 200 stalnih i 70 dnevnih korisnika u domu ispod Opće bolnice, uz 48 korisnika doma u gradnji, značajno će podignuti kvalitetu i dosto­janstvo života stanovnika Grada Dubrovnika treće životne dobi.

c HGruz sastanak 4 14 09 21
ZBOR GRAĐANA ŠIPANSKE LUKE Usuglašena trasa buduće kanalizacijske mreže Šipana
Gradonačelnik Mato Franko­vić sudjelovao je 11. rujna na zboru građana naselja Šipanska luka. Glavna tema zbora građana bila je izgradnja sustava kanalizacijske mreže ovog naselja pa su uz gradonačelnika prisu­stvovali članovi Uprave društva Vodo­vod – Lukša Matušić i Vicko Begović.
— ’Na Lopudu je u tijeku izgrad­nja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, a za kanalizacijsku mrežu naselja Suđurađ ishodovali smo građevinsku dozvolu. Na redu je i Šipanska Luka i kao kod svih ostalih investicija kojima rukovode Vodovod i Grad Dubrovnik želimo uvažiti želje većine mještana te poslušati sve one dobre i konkretne prijedloge. Kanali­zacijska mreža je ključna za turistički i svekoliki razvoj mjesta i jamac je čistog mora što nam je svima cilj’, poručio je gradonačelnik Franković, dok su pred­stavnici Vodovoda, kao investitora uz Hrvatske vode, odgovarali na sva pita­nja mještana.
U konačnici je na zboru građana usu­glašena trasa buduće kanalizacijske mreže, a gradonačelnik je svim prisut­nima uputio zahvalu na izrazito kon­struktivnom dijalogu. Najavio je provo­đenje ciljanih izmjena Urbanističkog plana uređenja Šipanska Luka.

Izmjene UPU-a pratit će dorada dokumentacije te ishođenje građevinske dozvole koja se prema planu očekuje u 2022. godini, kada bi trebalo početi i radovi na izgradnji kanalizacijske mreže Suđurđa.

c Sipan
Aktivnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 15. rujna 2021.

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist