GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

tjedni pregled 1
lokrum panel
Postavljeni info paneli za bolju informiranost

Na području Rezervata Lokrum – Lokrum Reserve postavljeni su informativno – prezentacijski paneli koji će biti stavljeni u funkciju nakon izrade korisničke aplikacije. U tijeku je izrada aplikacije koja će pomoću jednostavnog web sučelja prikazivati različite informacije, obavijesti, interaktivne karte te reklame za posjetitelje Rezervata Lokrum. Aplikacija će također biti povezana s web aplikacijom koja će prikazivati podatke prikupljene od senzora za očitanje podataka iz okoliša, odnosno podatke o temperaturi zraka i mora. Info paneli su postavljeni na lokacijama u lučici Portoč i uz pročelje Benediktinskog samostana. Nabava i ugradnja panela te izrada aplikacija sufinancirana je iz projekta Povijesni vrtovi dubrovačkog područja koji se financira u okviru programa ‘Konkurentnost i kohezija’.

Informacije i obavijesti svim građanima i posjetiteljima Dubrovnika bit će svakodnevno dostupne na postavljenim info panelima.

hotel gruz
DCIM100MEDIADJI_0206.JPG
Napreduju radovi na projektu rekonstrukcije Hotela Gruž

Na projektu rekonstrukcije i dogradnje Hotela Gruž u dom za starije i nemoćne osobe u tijeku su radovi betoniranja trakastih temelja, što podrazumijeva izvedbu oplate, armiranje te betoniranje temelja. Svi zahvati napreduju planiranim tempom, a sukladno dinamičkom planu otvaranje vrata novog doma tipa hotel očekuje se u travnju 2022. godine. Dogradnjom, nadogradnjom te prenamjenom zgrade od zadanog objekta dobit će se koristan i udoban prostor podijeljen na pet etaža predviđen za smještaj 48 umirovljenika. Kako bi se postigla optimalna kvaliteta smještaja, uz racionalizaciju troškova, u prvoj fazi radova uklonjen je krov i srušen dio objekta. Zadržano je 690 četvornih metara postojeće građevine te je u planu nadogradnja oko 620 četvornih metara dodatnog prostora. Prema glavnom projektu, dom će imati ukupno 48 ležajeva u 32 smještajne jedinice i to 16 jednokrevetnih soba, 13 dvokrevetnih i tri apartmana. Predviđene su i tri jednokrevetne sobe za osobe s invaliditetom, odnosno osobe smanjene pokretljivosti, smještene u suterenu objekta. U objekt će se ugraditi dizalo, sve sobe imat će direktan pristup kupaonicama, a gotovo trećina njih će imati lođe. Za dodatnu udobnost korisnika, predviđen je i prostrani dnevni boravak s kafićem te velika terasa. Osiguravanje smještajnih kapaciteta za umirovljenike na području Grada Dubrovnika jedan je od prioriteta u programu socijalne skrbi ove gradske uprave. Prvi put u 51 godinu pokrenut je novi projekt ovog tipa, a dokumentacija za realizaciju projekta doma umirovljenika ispod Opće bolnice je u završnoj fazi.

Dodatnih 200 stalnih i 70 dnevnik korisnika, uz 48 korisnika doma u gradnji, značajno će podignuti kvalitetu i dostojanstvo života stanovnika Grada Dubrovnika treće životne dobi.

 

Pročitajte još

IZGRADNJA STANOVA U SOLITUDU Franković: Čekamo Program Vlade

Dulist

PLOČA JE UDARENA! Franković i Potrebica obišli radove hangara VK Neptun

Dulist

OBAVIJEST HEP-A Gornji Kono u srijedu bez struje

Dulist