GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

gradski info

NOVI DOM UMIROVLJENIKA ISPOD OB DUBROVNIK Predan zahtjev za ishođenje građevinske dozvole
Predan je glavni projekt za isho­đenje građevinske dozvole za izgrad­nju novog doma umirovljenika ispod Opće bolnice Dubrovnik. Ovo je drugi projekt nakon 50 godina vezan za skrb i smještaj starijih sugrađana kojeg pokreće ova gradska uprava, nakon što su prošli mjesec započeli radovi na domu u Gružu. Novi dom bit će kapa­citeta oko 200 osoba na stalnom i oko 75 osoba na dnevnom smještaju. Bit će opremljen restoranom, liječničkom ordinacijom, prostorima za fizikalnu terapiju te društvenim prostorima – dvoranom za više namjena, knjižni­com i kafe barom. Posebna pažnja u idejnom projektu arhitekta Tina Svena Franića posvećena je prostorima kori­snika, s nizom prostornih niša za razne društvene aktivnosti i dnevni odmor. Konceptom tri izmaknuta volumena postignut je smještaj raznih korisnič­kih grupa – od potpuno pokretnih i aktivnih korisnika preko polupokret­nih i nepokretnih korisnika, kao i dementnih u raznim stupnjevima.
c Dom umirovljenika dozvola2

Izgradnjom novog doma ispod Opće bolnice Dubrovnik zadovoljit će se većina potrebe smje­štaja dubrovačkih umirovljenika što je jedna od najvažnijih odrednica ove gradske uprave.

ULAGANJA U SPORTSKU INFRASTRUKTURU Gradonačelnik Franković obišao dvoranu za borilačke sportove
Završeni su radovi na uređenju i adaptaciji sportske dvorane za bori­lačke sportove u prostoru bivše ‘Sta­nice za tehnički prijem vozila’ u Gospi­nom polju, još jedne u nizu investicija Grada Dubrovnika u sportsku infra­strukturu. ‘Po prvi put Dubrovnik dobiva dvoranu za borilačke sportove. Ovo je nastavak investicija u sport­sku infrastrukturu koje je ova gradska uprava pokrenula prije četiri godine. Uz borilačke sportove, na gornjoj etaži svoje prostore za tekuće poslovanje naći će brojne sportske udruge s pod­ručja Grada Dubrovnika. U stražnjem dijelu nalaze se prostori dubrovačkog moto kluba, koji već više od 20 godina traže adekvatni prostor. Uistinu sam zadovoljan da sve ovo danas imamo ovdje’, istaknuo je gradonačelnik Fran­ković’ kazao je gradonačelnik Franko­vić u prigodi obilaska. Postojeća gra­đevina površine 634 m2, koju je Grad nakon povrata zemljišta odlučio pre­namijeniti za potrebe sporta, preure­đena je na način da je u prizemlju orga­niziran prostor za trening, podijeljen na zone, uz prateće svlačionice i sani­tarije. Na gornjem katu objekta smje­šteni su uredi sportskih klubova.
c Dvorana6
c Dvorana8
Sukladno usvojenoj Strategiji razvoja sporta i sportske infrastrukture, Grad Dubrovnik je nakon dugo godina krenuo s obnavljanjem i uređe­njem brojnih objekata namijenjenih upravo sportašima i njihovom sportskom napretku.

SPORTSKE INVESTICIJE Završeni radovi na zgradi gradskog bazena u Gružu
Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima je obi­šao završene radove na zgradi gradskog bazena u Gružu, bivši Hotel Stadion, koji nakon godina nebrige napokon dobiva primjereni izgled i funkciju. ‘Koncept rekonstrukcije je bio vraćanje ugleda staroj vrijednoj zgradi iz razdoblja moderne arhitekture autora splitskog arhitekta Lovra Perkovića i uređe­nje okolnog javnog prostora i vraćanje tog prostora pješacima’ kazala je projektantica Vanda Ivanković Kontić. Rekonstruk­cijom su obuhvaćeni unutarnji rubni prostori objekta i vanj­ski prostori unutar čestice. Unutarnji su sadržajno podijeljeni u dvije zone: prostori hostela, koji su dovedeni u visoki roh-bau, i prostori koji su dovedeni do potpune gotovosti, a koje će koristiti Grad Dubrovnik, odnosno Javna ustanova sportski objekti Dubrovnik.
c Bazen obilazak8

Svoje mjesto u novouređenim prostorima dobit će i prvi muzej vaterpola i plivačkih sportova grada Dubrovnika.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 19. svibnja 2021.

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist