GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

grad

Gradonačelnik Franković obišao radove rekonstrukcije ex hotela Stadion

Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima i u društvu predstavnika izvođača radova obišao je gradilište ex-hotela Stadion gdje su u tijeku radovi rekonstrukcije objekta. Rekonstrukcijom zgrade gradskog bazena, čiji je planirani završetak travanj 2021. godine, prostori budućeg hostela dovode se u nivo izvedbe visoki roh-bau dok će se prostori koje koristi Grad Dubrovnik, odnosno Javna ustanova Sportski objekti Dubrovnik, dovesti do potpune gotovosti. Uz polivalentne prostore u zgradi će biti smješteni prostori Vaterpolo kluba Jug (uredski prostori, trofejna dvorana, klupski caffe) te prostori Javne ustanove, Plivačkog kluba Jug i udruga (uredski prostori, prostori za sastanke i ostale prateće prostorije). Ovom rekonstrukcijom Dubrovnik će dobiti i prvi muzej vaterpola, koji će objediniti i sve sportske uspjehe našeg najtrofejnijeg kluba. Također će se urediti i okolni vanjski prostor. Izvođač radova na rekonstrukciji objekta ex-hotela Stadion je tvrtka Texo Melior d.o.o., za nadzor je odgovoran Bastion inžinjering d.o.o., dok je projektant Tlo Studio d.o.o. Dubrovnik.

Rekonstrukcija ex-hotela Stadion jedno je u nizu ulaganja sadašnje gradske uprave u desetljećima zapostavljenu sportsku infrastrukturu.

bazen obilazak 4

Objavljen nagradni natječaj za besplatan boravak u Dubrovniku

Pokrenut je zajednički projekt ‘The Dubrovnik digital nomad-in-residence’, odnosno natjecanje namijenjeno digitalnim nomadima cijeloga svijeta u organizaciji Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, a u suradnji s Total Croatia News i Saltwater Nomads. Podsjetimo, Grad Dubrovnik u listopadu prošle godine bio je domaćin prve konferencije ‘Dubrovnik za digitalne nomade’ te se i kao predvodnik ove inicijative u Hrvatskoj predstavio kao cjelogodišnja destinacija. Naime, ‘The Dubrovnik digital nomad-in-residence’ je natječaj usmjeren zainteresiranim digitalnim nomadima za boravak u Dubrovniku. Kroz ovaj program se naš grad promovira i pozicionira kao atraktivna i poželjna destinacija za digitalne nomade. Deset digitalnih koji će biti odabrani putem nagradnog natječaja, boravit će besplatno u Dubrovniku mjesec dana, od 23. travnja do 23. svibnja 2021. godine. Tijekom svog boravka u Dubrovniku, nomadi će kroz različite aktivnosti, radionice te izlete detaljno istražiti grad i okolicu, upoznati način života lokalnog stanovništva i kulturne sadržaje, čime će doprinijeti jačanju ugleda grada među digitalnim nomadima na globanoj razini.

Zainteresirani digitalni nomadi mogu se prijaviti na natječaj putem stranice http://saltwaternomads. com/apply/, a prijave za natjecanje su otvorene do 31. ožujka 2021. godine.

nomadi

U tijeku izgradnja nogostupa od Orašca do Zatona Velikog

U tijeku su radovi na izgradnji nogostupa uz državnu cestu D8, a na 750 metara dugoj dionici od naselja Orašac, skretanja za Čerjan pa do Zatona Velikog (do postojćege nogostupa iznad predjela Pinji). Radovi se provode paralelno s 28 milijuna kuna vrijednim projektom izgradnje sustava vodoopskrbe i odvodnje na području Orašca, a izvode se uz suglasnost Hrvatskih cesta. Osim izgradnje nogostupa izvest će se i priprema za postavljanje rasvjetnih stupova na cijelom potezu, a što uključuje izvedbu podzemne instalacije i temelja stupova javne rasvjete. Izgradnjom ovog nogostupa te trenutnom rekonstrukcijom tri kilometra duge državne ceste od Zatona Velikog do Štikovice kao i prošle godine izgrađenim križanjem omogućit će se kontinuirana pješačka komunikacija od Orašca sve do Štikovice, a što će uvelike doprinijeti sigurnosti mještana i turista, ali i samoj kvaliteti življenja na ovom području. Vrijednost zahvata iznosi oko 620 tisuća kuna, a završetak radova očekuje se krajem mjeseca ožujka.

Kvaliteta prometne infrastrukture iznimno je važna za cestovnu i pješačku sigurnost, stoga Grad Dubrovnik nastavlja izdvajati značajna sredstva za održavanje i poboljšanje izgleda prometnica.

orasac zaton nogostup 4

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 17. ožujka 2021.

Pročitajte još

Crveni križ postaje član platforme s besplatnim psihosocijalnim savjetovanjem

Dulist

Večeras završno testiranje sustava Zone posebnog prometnog režima

Dulist

[KOMENTAR] Franković: ‘Vrijeme je za zaokret u turizmu i da kažemo ‘dosta‘ povećanju brojki, Dubrovnik je tu primjer upravljanja‘

Dulist