Politika

HNS otkazao skupove, DP dolazak u Dubrovnik

hns002

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati, zbog ponovnog širenja koronavirusa, danas je donijela odluku o otkazivanju svih predizbornih skupova. Pozivamo i ostale političke stranke da učine isto – poručio je u ponedjeljak predsjednik HNS-a Predrag Štromar.

Prvi val koronavirusa za sobom je ostavio ekonomske posljedice, iznio je, te ustanovio kako ne možemo dopustiti ponovno gašenje svih gospodarskih aktivnosti.

– O tome trebaju prvenstveno misliti oni koji pretendiraju na mjesto premijera. Politika ne smije i ne može biti ispred sigurnosti i zdravlja ljudi, kao ni gospodarske stabilnosti – zaključio je Štromar.

Rast broja oboljelih od COVID-19 u Hrvatskoj nagnalo je i Miroslava Škoru da otkaže predizborne aktivnosti u Dalmaciji. Tim povodom obratio se javnosti putem Facebooka.

– Zbog ponovnog razbuktavanja korona virusa odlučio sam otkazati svoje najavljene aktivnosti u Dubrovniku, Splitu i ostatku Dalmacije. O predstavljanju lista za IX. i X. izbornu jedinicu Domovinski pokret će izvijestiti naknadno, kao i o daljnjem načinu vođenja predizborne kampanje – napisao je.

Prvi ljudi SDP-a i Mosta su već posjetili kranji hrvatski jug, a preostaje vidjeti hoće li se primjerom Štromara i Škora povesti premijer Andrej Plenković koji je, kako su kazali iz Vlade, negativan na koronavirus.

Pročitajte još

ANDRO VLAHUŠIĆ Za Mata Frankovića sadašnjost i budućnost nije važna, samo politika i prošlost

Dulist

NIKA SILIĆ MAROEVIĆ Kolaps Grada Korčule HDZ je mogao spriječiti prije 2018.

Dulist

ANDRIJA FABRIS Pozivam gradonačelnicu da cijeli spis odnese u DORH i zaštiti građane Korčule!

Dulist