Ovo jelo je specijalitet restorana Mozart. Sastoji se od domaće tjestenine spaetzle, dva svinjska filea, bifteka, umaka od svježih šampinjona i salate sa domaćim preljevom. Kako sam vam već dao recepte za spaetzle i preljev za salatu tako ću vam dragi čitatelji sada i odati recept za ovo jelo. Postupak koji ću vam opisati rabim i ja na svom štednjaku kada kuham doma za svoju obitelj.
Potrebne namirnice za 2 osobe:
tjestenina spaetzle
200 g svinjskog filea
200 g goveđeg bifteka
svježi šampinjoni
maslac
sol
papar
svježa salata
preljev za salatu
Postupak prigotovljavanja:
Na jednoj tavi popržite spaetzle na maslacu i začinite s malo soli i papra.Drugu tavu dobro zagrijte, ulijte malo ulja za prženje, ali vrlo malo, tek toliko da tava nije suha. Smanjite temperaturu i meso pržite na srednje jakoj vatri 2 minute s jedne i 2 minute s druge strane. Čim ste meso okrenuli na drugu stranu začinite ga i dodajte u istu tavu svježe šampinjone. Kada su šampinjoni dobili zlatnožutu boju ulijte malo vrhnja za kuhanje i maslaca. Cijeli ovaj postupak ne traje dulje od 5 minuta.
Serviranje:
Tjesteninu stavite na pjat i na nju najprije složite meso i zatim prelijte umakom. Uz ovo jelo savršena je sezonska salata sa domaćim preljevom.
Dobar vam tek!