Politika

Pezove su izjave skandalozne

hdz suica11

Iako su željeli  zadržati izbore za temeljne ogranke HDZ-a u stranačkim okvirima, te o svemu izaći u javnost 17. ožujka, u ime 1300 članova dubrovačkog HDZ-a,

morala se održati konferencija za novinare, rekla je predsjednica Dubravka Šuica dodavši:

-Neki su nas pojedinci iz tzv. druge struje, kojoj ne želimo priznati da postoji, uvrijedili sramotnim medijskim istupima – istaknula je osvrnuvši se na jučerašne izjave kandidata za predsjednika GO HDZ-a Dubrovnik Blaža Peza:

-Te izjave su skandalozne i zaslužuju brisanje iz članstva, no kako smo mi demokrati, kršćani i liberali ako treba, mi mu to ne zamjeramo pa i pripisujemo mladosti – naglasila je dodavši kako su takve izjave „prevršile svaku mjeru“, te kako "sve te objede" odbacuje sa „gnušanjem i gađenjem“.

-Taj mladi gospodin je svoje kolege nazvao mulcima. Oni su lijepili plakate i vikali Frano Frano, JadrE Jadre, Branko Branko. Tada nisu bili mulci" – naglasila je Šuica istaknuvši kako dosadašnji rezultati izbora u temeljnim ograncima dovoljno govore.

-Rezultat ovih demokratskih izbora provedenih tajnim glasovanjem je 6 : 0. Mogu razumjeti frustracije, ali ne i nekulturu i uvredu – napomenula je.

Također je novinare izvijestila o zaključcima koji su doneseni na jučerašnjem hitnom sastanku GO HDZ – a Dubrovnik. Jedan od zaključaka je da ukoliko više institucije stranke utvrde bilo kakve nepravilnosti u izborima za temeljne ogranke, za koje smatra da ih nije bilo, u dubrovačkom HDZ-u spremni su ponoviti skupštine tih ogranaka. Također, naglasila je Šuica, odbacuju  svaku pomisao „političkog inženjeringa“, za što ih je optužio Blaž Pezo.

-Stoga je donesena odluka da se sva tri primorska ogranka ponovno ujedine u jedan jer nam ne treba da nas zbog toga optužuju za politički inženjering – naglasila je dodavši kako je i sam Pezo dignuo ruku za tu odluku.

– Ovim smo željeli rastereriti dušobrižnike u Županijskom odboru – zaključila je Šuica.

Na novinarsko pitanje što ako ŽO HDZ-a sutra  ipak raspusti dubrovački GO, odgovorila je:
– Mislim da se neće ni sastati jer smo sami to riješili. Voljela bih vidjet tko će raspustiti ovaj ogranak-zaključila je Dubravka Šuica.

Njen suradnik Antun Kisić, osvrnuo se na pravilnike i Statute HDZ-a, istaknuvši kako optužba za zloupotrebu maloljetnika tijekom izbora za temeljne ogranke ne stoje jer pravo glasa imaju svi članovi stranke, a u mladež se može učlaniti već sa šesnaest godina.

Pročitajte još

Država će podstanarima plaćati dio stanarine?

Dulist

Vlada je uoči izbora bila široke ruke, rastrošnost je došla na naplatu

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist