Sport

Paolo Obradović zbog ozljede koljena propušta Europsko prvenstvo

obradovic

Hrvatska vaterpolska reprezentacija započela je u Šibeniku pripreme za Europsko prvenstvo. Prvog dana priprema stigla je loša vijest. Kao i cijelu godinu niti sada reprezentaciju nisu zaobišle ozljede, pa tako jedan od ključnih igrača Paulo Obradović, zbog ozljede koljena propušta Europsko prvenstvo.

– Pripreme su naporne, izuzetne su vrućine što dodatno pogoršava stanje u trenažnom procesu. Nadam se da ćemo odraditi ovaj tjedan bez dodatnih zdravstvenih problema. Nažalost stanje koljena Paula Obradovića je takvo da po mišljenju liječničke struke nije u stanju izdržati napore. Nadali smo se da će biti s nama na Europskom prvenstvu no zadnje mišljenje liječnika je da operacija treba obaviti pod hitno! – izjavio je izbornik Ivica Tucak i dodao: On je izuzetno bitan igrač za reprezentaciju, no od sada znamo da nije s nama i da to za sve nas mora biti dodatni motiv da damo još više i da idemo dalje. Pozvat ću lijevorukog Duju Živkovića na pripreme, no na desnoj strani nam se stvorila velika rupa – ističe.

Barakude su u skupini smrti na nadolazećem Europskom prvenstvu koje se u Budimpešti igra od 13. – 26. srpnja 2014. Svjetski prvaci Mađari bit će favoriti u našoj skupini, no tu je jaka srpska reprezentacija te uvijek opasni i neugodni Španjolci koji će biti najveće prepreke našim vaterpolistima. Reprezentacija odiše entuzijazmom i pozitivnom energijom, a igrači su željni novih pobjeda i najsjajnijih odličja.

– Drago mi je da smo ponovo zajedno i moram priznati kako je atmosfera sjajna. Iako je završio naporan klubski dio sezone, svi smo željni novih pobjeda i odličja. Šibenik i Vodice sjajni su domaćini, imamo idealne uvjete za pripreme, tako da očekujem dobar rad i u narednim tjednima-
izjavio je kapetan reprezentacije Josip Pavić.

Na pripremama u Šibeniku su golmani Josip Pavić, Marko Bijač i Ivan Marcelić, centri Nikša Dobud, Franko Geratović i Luka Lončar, bekovi Ivan Milaković, Kristijan Milaković, Andro Bušlje i Ivan Buljubašić, vanjski igrači Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Petar Muslim, Ivan Domagoj Zović, Antonio Buha, Maro Joković i Luka Bukić.

Ovog ljeta uz Europsko prvenstvo naše vaterpoliste očekuje i Svjetski kup u Almatyu, a dokumentarni serijal Barakude proslavljenog redatelja Petera Radovicha uskoro ćemo pratiti u programu NOVE TV.

Pročitajte još

Nove medalje PK Juga

Dulist

SADA JE SLUŽBENO Ivan Rakitić dolazi u Hajduk!

Dulist

PK Jug osvojio novih 6 medalja

Dulist