AktualnoUrednički izbor

‘PAO’ DOGOVOR Gruški školarci će imati marende. Galeti produžen ugovor, ali do odabira novog ponuditelja

gundulic skola gruz

-U dogovoru s Gradom Dubrovnikom, a u interesu djece, OŠ Ivana Gundulića je pronašla kompromisno rješenje. Pekari Galeta produžit će se ugovor do okončanja natječajnog postupka, odnosno do odabira najbolje ponude prehrane za djecu u skladu s prehrambenim smjernicama Ministarstva zdravstva – rekla je ravnateljica OŠ Ivana Gundulića Vedrana Elez. Riječ je, naime, o novom i ekspresnom dogovoru s Gradom Dubrovnikom postignutom ovog četvrtka, nakon što je DuList istog dana objavio članak o zatvaranju kioska za marende u krugu škole. Dakle, Galeti je produžen ugovor te će gruški školarci tamo moći kupovati marende, dok se ne završi natječaj.

Zdrava prehrana
Podsjetimo, od nekolicine roditelja zaprimili smo pritužbe da njihova djeca, koja pohađaju OŠ Ivana Gundulića, neće moći više kupovati marendu u kiosku koji se nalazi u krugu škole. Prostor, u kojem je usluge prehrane dugi niz godina pružala Galeta, zatvorio se krajem prošle godine. Ravnateljica Elez potvrdila je kako ugovor nije produžen dugogodišnjem zakupcu Galeti te da je u tijeku natječaj za zakup navedenog prostora. Sadrži posebne uvjete, a tiču se zdrave prehrane.

-Od Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo nismo dobili odobrenje za produženje ugovora Galeti. Razlog je taj što bismo kao škola trebali imati osiguranu zdravu prehranu za učenike prema nacionalnim smjernicama. Galeta je usluge prehrane u kiosku pružala deset godina. S njima smo zaključili ugovor. Krajem prosinca prošle godine, točnije 30.12., raspisali smo novi natječaj za zakup i korištenje poslovnog prostora za obavljanje trgovine, ali isključivo proizvodima zdrave prehrane sukladno svim preporukama unutar nacionalnog programa ‘Živjeti zdravo’ Ministarstva zdravstva – rekla je Elez.

Rok za podnošenje ponuda za zakup prostora je osam dana od prvog sljedećeg dana nakon objave natječaja, dok je otvaranje ponuda zakazano za 10. siječnja.

– U roku od deset dana bi se moglo saznati novo ime zakupca prostora. Naravno, ako bude zainteresiranih. Zato ovim putem apeliram da se zainteresirane osobe jave na natječaj i da se, ako je moguće, angažiraju po ovom pitanju. Kad dobijemo ponude, o njihovom ćemo se sadržaju konzultirati s liječnicom školske medicine i Zavodom za javno zdravstvo te ostalim stručnjacima, odnosno nutricionistima – naglašava Elez.

Pročitajte još

Počinje izgradnja novog parkirališta u Novoj Mokošici

Dulist

MINISTAR PILETIĆ “Nadamo se kako ćemo do kraja sljedeće godine imati kvalitetan Centar za starije osobe”

Dulist

OPASNA ZARAZNA BOLEST U HRVATSKOJ Ima li kod nas opasnosti od infekcije virusom Zapadnog Nila?

Ivana Mijić Vulinović