Zanimljivosti

Panel-diskusija i radionica o mentalnom zdravlju u Centru za mlade

Svjetski dan mentalnog zdravlja

Obilježavanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja održat će se u ponedjeljak, 10. listopada 2022. u prostorima Centra za mlade Dubrovnik u Gružu, s početkom u 15 i 30 sati.

Javna rasprava i radionica u kojima se naglašava važnost mentalnog zdravlja organizirane su u mjesecu u kojem se tradicionalno obilježava Svjetski dan zdravlja. Na taj dan podsjeća se na važnost promicanja i unaprjeđenja mentalnog zdravlja, poglavito kod djece i mladih.

Obilježavanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja započet ćemo panel-diskusijom ”Tabu teme o mentalnom zdravlju”. Uvodničar će biti Marko Grgurević, osoba od iznimnog iskustva u radu s djecom, djelatnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo te socijalni radnik. Moderator panel-diskusije bit će predsjednik UR Instituta, Gjino Šutić, dok će posjetitelji diskusije uz kavu imati prilike čuti i iskustva mladih ljudi.

Izlagači će se osvrnuti na vlastite probleme i doživljaje stigmatizacije osoba koje boluju od mentalnih bolesti. Nakon priča izlagača, slijedi vrijeme namijenjeno za otvoreni dijalog s prisutnom publikom i odgovore na njihova pitanja. Naglasak panela je na poticanju pozitivnih priča i pronalaženju alata koji mogu pomoći u brizi za mentalno zdravlje i pružanje podrške drugima.

Tema radionice i interaktivnog predavanja za dan obilježavanja mentalnog zdravlja je “Mitovi i istine o mentalnom zdravlju”. Sudjelovat će članovi Kluba mladih psihologa iz udruge za mlade Maro i Baro te učenici Gimnazije Dubrovnik, uz mentorstvo psihologinje Suade Savčić te gostujućih predavačica- mag. psihologije Severina Hađija i mag. psihologije Renata Tolja. Mentorica i gostujući predavači radionice prezentirat će iskustva i rezultate svog dosadašnjeg aktivnog rada s mladim osobama u namjeri osvještavanja potrebe i dostupnosti različitih usluga u području mentalnog zdravlja.

Cilj radionice je prepoznavanje važnosti očuvanja mentalnog zdravlja u zajednici i uključenost u planiranje i implementiranje aktivnosti koje promoviraju i podržavaju razvoj mentalnog zdravlja.

Raspored događanja:
15:30 – 16:30 – panel-diskusija ”Tabu teme o mentalnom zdravlju”
16:30 – 17:00 – vrijeme za druženje i razgovor o temi
17:30 – 18:00 – pauza
18:00 – 20:00 – Interaktivno predavanje “Mitovi i istine o mentalnom zdravlju”

Broj polaznika radionice “Mitovi i istine o mentalnom zdravlju” je ograničen, stoga se prijavite na panel-diskusiju i radionicu putem ove poveznice.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Centra za mlade Dubrovnik.

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist