Zanimljivosti

Palača Sponza dobitnik nagrade ‘Zlatni pin’

grad sponza00

Palača Sponza je dobitnik nagrade Zlatni pin i nalazi se među deset dvoraca i palača iz Hrvatske koji su nositelji te prestižne nagrade.

Zlatni pin je priznanje koje se dodjeljuje na temelju ocjena i recenzija korisnika Google Mapsa. Ove godine dodjeljuje se prvi put u Hrvatskoj, a ideja o nagrađivanju najbolje ocijenjenih mjesta nastala je u Poljskoj u sklopu proslave 15. rođendana Google Mapsa.

-Ovim putem koristimo prigodu posebno zahvaliti na nagradi, ali zahvala ide i našim korisnicima, posjetiteljima te onima koji će to tek postati – istaknuli su iz Državnog arhiva.

Palača Sponza jedan od najreprezentativnijih objekata javnog značaja unutar spomeničkog tkiva Dubrovnika, iz vremena punog uspona i cvata Dubrovačke Republike. Trgovački dubrovački duh znao je dati sebi doličan prostor, potvrdivši svoje bogatstvo i svoju kulturu izgradnjom ove raskošne palače i njezine impresivne fasade.

Danas palača Sponza čuva najdragocjenije arhivsko gradivo dubrovačkog područja, Hrvatske i šire regije. Tu je smješten Državni arhiv u Dubrovniku s dokumentima iz svih proteklih stoljeća do najnovijeg vremena.

Pročitajte još

More u Hrvatskoj postiglo rekordnu temperaturu od 29,7 stupnjeva

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1806. U rodnom Dubrovniku umro prosvjetiteljski pisac Tomo Bassegli

Dulist

Goran Milić oduševljen cijenama u kafiću u Slanome

Dulist