Grad

Ovo su najljubazniji vozači u prometu

najljubazniji vozaci

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj u ponedjeljak je upriličena dodjela zahvalnica i prigodnih poklona najljubaznijim vozačima u prometu, a ovogodišnji dobitnici su Lidija Crnčević, Katija Trtoman i Baldo Cicijelj.
Naime, projekt ‘Dan ljubaznosti u prometu’ ova Policijska uprava provodi već treću godinu zaredom, a partneri u projektu bili su Gimnazija Dubrovnik i Adriatic osiguranje. Učenici Gimnazije Dubrovnik, zajedno s policijskim službenicima Postaje prometne policije Dubrovnik, na više su pješačkih prijelaza u Dubrovniku nadzirali poštivanje prednosti prolaska pješaka.

Akcija se provodila 26. travnja, a od vozača se očekivalo da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste. Ta gesta ima značenje da su viđeni i da sigurno i bez straha mogu prijeći cestu. Tijekom akcije zabilježeno je 40 –ak vozila i vozača, a provjerom kroz policijske evidencije, posebice evidencije prekršajnih sankcija u cestovnom prometu, odabrani su oni najbolji.

U proteklih deset godina zamjetna je tendencija povećanja broja savjesnih vozača, odnosno vozača koji poštuju prednost prolaska pješaka i grad Dubrovnik po tom pitanju može biti primjer ostalim gradovima u Hrvatskoj.

Načelnik Policijske uprave Ivan Pavličević čestitao je svim nagrađenim vozačima, uručio im priznanje Policijske uprave kao i prigodan poklon. Predstavnik Adriatic osiguranja Srđan Benić, nagrađenim vozačima dodijelio je nagradu u vidu besplatnog godišnjeg tehničkog pregleda za njihova vozila.

Postaja prometne policije Dubrovnik u prošloj 2020. godini bilježi smanjenje broja prometnih nesreća za 42 posto, smanjenje broja prometnih nesreća s poginulim osobama za 50 posto, broj prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama je smanjen za 49 posto, dok je broj prometnih nesreća s materijalnom štetom smanjen za 54 posto.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist