Grad

OTVORENI NOVI NATJEČAJI Značajno povećani iznosi svih učeničkih i studentskih stipendija

Studenti, fakultet (Shutterstock Images LLC)

Grad Dubrovnik raspisao je natječaje za učeničke i studentske stipendije za školsku godinu 2019./2020. Stipendije se kao i ranije dodjeljuju u pet područja, no najveća novost ovogodišnjih natječaja jest u povećanju iznosa svih stipendija.

Naime, za učenike koji se školuju u Dubrovniku iznos mjesečnih stipendija povećava se sa 320 na 500 kuna, dok će za učenike koji se školuju izvan Dubrovnika stipendije „skočiti“ sa 640 na 1000 kuna. Povećavaju se iznosi i studentskih stipendija tako da će za studente koji svoje obrazovanje nastavljaju u Dubrovniku one iznositi 800 umjesto dosadašnjih 600 kuna, dok će studenti koji studiraju van grada umjesto 1.000 kuna mjesečno primati 1.500 kuna. Stipendije se isplaćuju 10 od 12 mjeseci u godini, odnosno ne isplaćuju se za mjesece srpanj i kolovoz.

Stipendije se dodjeljuju učenicima i studentima koji su sami stradalnici ili su djeca stradalnika Domovinskog rata, učenicima i studentima iz obitelji slabijeg imovinskog stanja (i to 6 učeničkih i 10 studentskih stipendija) te studentima koji su osobe s invaliditetom. Grad Dubrovnik za školsku godinu 2019./2020. dodijelit će 17 stipendija učenicima i 20 stipendija studentima u deficitarnim zanimanjima, dok će se u kategoriji natječaja za učenike i studente iz obitelji slabijeg imovnog stanja dodijeliti 10 stipendija za studente i 6 stipendija za učenike.

Svi uvjeti natječaja i podaci za prijavu na isti dostupni su na internetskim stranicama Grada Dubrovnika pod rubrikom „Natječaji“ te na stranicama nadležnog Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist