Hrvatska

Otvoren sajam f.re.e u Munchenu

Sajam u Munchenu

Ministar turizma Darko Lorencin, u sklopu službenog posjeta Munchenu, prisustvovao je današnjoj ceremoniji otvaranja međunarodnog turističkog sajma f.re.e 2014., a kojem je Hrvatska ove godine zemlja partner.

Uz ministra, sajam su službeno otvorili Reinhard Pfeiffer, direktor sajma i Franz Josef Pschierer, bavarski državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, medija, energije i tehnologije.

U svom je govoru ministar Lorencin naglasio kako je partnerski odnos na ovako značajnom međunarodnom sajmu sasvim logičan, s obzirom da u turističkom smislu, Bavarska i Hrvatska već dugi niz godina imaju odličnu suradnju. Također, dodao je kako Njemačka za Hrvatsku predstavlja jedno od najvažnijih emitivnih tržišta, te da vjerni njemački turisti, a pogotovo turisti iz Bavarske, već dugi niz godina u našoj zemlji ostvaruju najveći turistički promet. Ministar se zahvalio na iskazanom povjernju te pozvao sve zainteresirane da već ove sezone dođu u Hrvatsku kako bi otkrili sve njene čari i prirodnu ljepotu, u skladu s kojom se, kako je rekao, temelji naš turistički razvoj, odnosno razvoj novih proizvoda i doživljaja.

„Hrvatska do 2020. godine planira ulaganja od sedam milijardi eura u turizmu. Ta su ulaganja nužna ako želimo da nam se turisti ponovno vraćaju i da nam novi dolaze. Ključan je i razvoj novih proizvoda, kao i produljenje pred i posezone zbog čega je i pokrenut PPS koncept (pred i posezona) s ciljem poticanja turističkog prometa u razdoblju izvan glavnog dijela sezone. Svakako da ćemo i bavarskoj Vladi predstaviti nove mogućnosti za ulaganja u hrvatski turizam. Uz Kupare, za koje je javni poziv već objavljen, sljedeći tjedan ćemo objaviti i javne pozive za hotele Plat, Imperial Rab i Maestral“, rekao je ministar Lorencin novinarima te dodao kako se mijenja Zakon o turističkim zajednicama u kojemu će pojam destinacijski menadžment imati ključnu ulogu. Također, još je jednom naglasio kako je Bavarska vrlo važno tržište za Hrvatsku i kako je cilj lagano povećanje turista iz Njemačke u pred i posezoni, s naglaskom na veći rast u mjesecu rujnu.

Ministar Lorencin susreo se i s Dietmar-om Gunz-om, direktorom njemačkog turoperatora FTI, kojemu je u razgovoru predstavio turističku ponudu Hrvatske te naglasio kako već od ove jeseni očekuje dodatan broj smještajnih jedinica u hotelskom sektoru. U nastavku dana, ministar Lorencin susresti će se i s predstavnicima njemačkih turoperatora Studiosus i ID Riva.

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist