Grad

Otvoren Odjel palijativne skrbi

Svečano otvaranje Palijativne skrbi

U Općoj bolnici Dubrovnik danas je svečano otvoren Odjel palijativne skrbi.

– Ovo je veliki korak k smanjenju patnji naših sugrađanina koji boluju od teških bolesti i jedan lijepi primjer zajedničkog nastojanja u istom smjeru i cilju. Kao što je poznato, Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Dubrovnik, Zaklada Blaga djela i Dubrovačka biskupija okupili su se te uložili znatna sredstva i dobili smo sjajan odjel sa 30 kreveta za Odjel palijativne skrbi, a ostalih 30 na korištenje Općoj bolnici. Također, napravljeno je i nekoliko apartmana za ljude s zdravstvenim problemima, a koji bi htjeli biti sami i za to su spremni platiti. Čestitike Općoj bolnici i svima koji su svojim sredstvima sudjelovali jer je ovo očit način kako se rješavaju problemi koji su naizgled nerješivi – kazao je dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić u svom obraćanju.

Ovaj Odjel jedan je od prvih bolničkih odjela u Hrvatskoj za boravak bolesnika koji su u terminalnoj fazi malignih bolesti i s kroničnim neizlječivim bolestima, gdje će im se ublažiti bolovi, smanjiti neugodni simptomi bolesti i podignuti kvaliteta života u razdoblju kada liječenja više nema.

Uređenje je stajalo 10,4 milijuna kuna; Zaklada Blaga djela uložila je četiri milijuna kuna, Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Dubrovnika i Opća bolnica izdvojili su po dva milijuna kuna, dok je Dubrovačka biskupija izdvojila 400.000 kuna.

Na otvaranju su nazočili i upravitelj Zaklade Blaga djela Nikola Obuljen, gradonačelnik Andro Vlahušić, sanacijski upravitelj Opće bolnice Jerko Ferri i generalni vikar Dubrovačke biskupije mons. Petar Palić.

Pročitajte još

OBAVIJEST HEP-A Gornji Kono u srijedu bez struje

Dulist

NEUREDNA I ZAPUŠTENA ŠIPANSKA LUKA Može li to bolje?

Dulist

STANOVNICI U ZIDINAMA LUDE ZBOG ŽOHARA Sanitat: Dezinsekcija je provedena prošli tjedan

Dulist