Zanimljivosti

Otvaraju se vrata peljeških podruma

peljesac vino4435

Pelješki vinari ovu će subotu, 3. prosinca peti put otvoriti vrata svojih vinskih podruma.

Riječ je o manifestaciji Dan otvorenih vrata peljeških podruma u organizaciji HGK – Županijske komore Dubrovnik, Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije, udruga “Pelješki vinski puti“ i „Plavac mali“, a sve pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije, u suorganizaciji županijske i gradske TZ te peljeških turističkih zajednica i općina.

Pelješki vinari i ove godine tako otvaraju vrata svojih podruma kako bi omogućili brojnim vinoljupcima kušnju mladih i starih vina sorti „Plavac mali“ i „Rukatac“ (Maraština).

Obilazak će započeti u Stonu u Kneževom dvoru u 10 sati uz predstavljanje vinara s područja općine Ston, dok će proslava povodom 100 godina djelovanja PZ PUTNIKOVIĆ početi u 12,30 sati. Vinokušnja vina s područja općine Janjina uz vinski gulaš predviđena je u vremenu od 13,30 do 15 sati u Zadružnom domu u Janjini.

Kako se ističe u pozivu za ovogodišnju manifestaciju, vinari će po promotivnim cijenama prodavati svoje proizvode i to 25 posto manje od redovite cijene boce vina.

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist