Zanimljivosti

OTP predstavio beskontaktnu debitnu karticu

otp mastercard 001

OTP banka prva je u Hrvatskoj uvela korištenje MasterCard PayPass debitne kartice za beskontaktno plaćanje, a danas su je u Dubrovniku predstavili Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke, Slaven Celić, član Uprave OTP banke te Milan Gauder, generalni direktor tržišta centralne i istočne Europe iz kompanije MasterCard.

Na kiosku na Stradunu beskontaktnu transakciju predstavio je Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke.
 
– Beskontaktno plaćanje je svjetski trend. U svijetu je svakim danom sve više terminala koji nude takvu mogućnost pa vjerujemo da će se ovaj način plaćanja popularizirati i u Hrvatskoj. OTP banka stalno radi na tehnološkim inovacijama i razvoju novih proizvoda, što traži sve više klijenata. U ovoj i u sljedećoj godini banka će više ulagati u unapređenje sigurnosti i funkcionalnosti poslovanja u kartičnom poslovanju što sve klijentima omogućava naprednije, jednostavnije i sigurnije poslovanje njihovim karticama – rekao je Békeffy.
 
Slaven Celić, član Uprave OTP banke, govorio je o novoj tehnologiji i njenim prednostima za klijente banke.
 
– MasterCard PayPass debitna kartica nova je generacija kartice koja zahvaljujući inovativnoj PayPass tehnologiji omogućuje beskontaktno plaćanje. Za plaćanje iznosa do sto kuna nije potreban unos PIN-a ili potpis. Kartica je prilikom plaćanja uvijek u rukama korisnika, ne daje se trgovcu, stoga je pogodna za prodajna mjesta svakodnevne kupnje, jer značajno ubrzava transakciju plaćanja, kao i za ostala prodajna mjesta gdje su brzina, sigurnost i jednostavnost plaćanja ključne – istaknuo je Celić.
 
– MasterCard PayPass usluga dostupna je u 41 zemlji te na oko pola milijuna prodajnih mjesta širom svijeta. Stoga nam je veliko zadovoljstvo vidjeti prvu stvarnu i funkcionalnu beskontaktnu uslugu i u Hrvatskoj. PayPass usluga idealna je za mjesta gdje tradicionalno dominiraju gotovinska plaćanja te pomaže ljudima ostvariti još jednostavnija, sigurnija i brža plaćanja, ali i smanjiti udio gotovine koja je još uvijek značajno prisutna u svakodnevnom životu. OTP banka naš je partner od povjerenja koji ovom inovacijom otvara novo poglavlje u kartičnom poslovanju u Hrvatskoj – rekao je Milan Gauder, generalni direktor tržišta centralne i istočne Europe iz kompanije MasterCard.

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist