Aktualno

Otkaz profesoru Goranu Peharu! Uz jednoglasnu suglasnost sindikata zaposlenika!

os montovjerna

Školski odbor OŠ Montovjerna jutros je na sastanku odlučivao o prijedlogu da se profesoru matematike Goranu Peharu, o čijem smo incidentu u prostorima škole sredinom prošlog mjeseca koji je rezultirao intervencijom policije i prekršajnom prijavom izvještavali, otkaže ugovor o radu. I prijedlog je prihvaćen i to, kako doznajemo, uz jednoglasnu suglasnost sindikata zaposlenika.
-S obzirom da je to u nadležnosti školskog odbora jutros smo na sastanku raspravljali o prijedlogu ravnateljice za prestanak radnog odnosa profesoru Peharu koji je potkrijepljen svom potrebitom dokumentacijom i odluka je donesena – potvrdila nam je predsjednica školskog odbora Olga Muratti.
Kontaktirali smo i ravnateljicu Luciju Vujicu koja nam je kratko kazala kako nema komentara.
Podsjetimo, policijski službenici u jutarnjim satima u petak, 17. studenoga, nakon zaprimljene dojave djelatnika OŠ Montovjerna, su intervenirali.
-Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 50-godišnji djelatnik navedene obrazovne institucije narušavao javni red i mir unutar prostora škole, revoltiran ponašanjem njemu nadređene osobe, zbog čega je nadležnom sudu prijavljen zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira – glasio je tada dio odgovora na naš upit iz PU DNŽ.

Prema riječima roditelja šestaša na čijem se satu odvio incident profesor je ‘urlao’ na ravnateljicu što je djecu uznemirilo i isprepadalo.
-Djeca već duže vrijeme trpe nedolično ponašanje profesora Gorana Pehara! Nemalo puta se čula priča od strane roditelja da je netko od djece došao doma plačući jer ih je dotični profesor vrijeđao i nazivao pogrdnim imenima – kazali su nam tada, između ostaloga, ogorčeni roditelji.

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist