Grad

OŠ MOKOŠICA IDE U DOGRADNJU Pokrenuta javna nabava za glavni projekt

os mokosica projekt

Grad Dubrovnik pokrenuo je postupak javne nabave projektantskih usluga za izradu glavnog i izvedbenog projekta s troškovnikom, za rekonstrukciju Osnovne škole Mokošica.

Procijenjena vrijednost nabave je 400.000,00 kuna bez PDV-a. Oglašena je u Elektroničkom oglasniku javne nabave te na web stranici Grada Dubrovnika.

Dogradnja je planirana na mjestu postojećeg vanjskog igrališta koje se nalazi istočno od postojeće glavne školske zgrade i dvorane, a sastojat će se od ukupno 16 učionica, točnije 11 učionica namijenjenih za redovnu nastavu te 5 učionica za specijaliziranu nastavu, s po jednim zajedničkim kabinetom na svake dvije učionice. Nova školska zgrada bit će opremljena i uredskim, odnosno administrativnim prostorijama, polivalentnom prostorijom, potrebnim sanitarijama i tehničkim prostorima te vanjskim ograđenim igralištem dimenzija 26 x 14 metara. Također, ostvarit će se topla veza između planirane dogradnje i postojeće škole.

Glavni projekt podrazumijeva sve podprojekte i elaborate potrebne za ovaj tip objekta za ishođenje građevinske dozvole, a prema važećim zakonima i pravilnicima.

Podsjetimo, završenom nadogradnjom OŠ Mokošica moći će se osigurati nastava u jednoj smjeni, a realizacijom ceste Tamarić, za koju je Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima nedavno ishodio lokacijsku dozvolu, bi trebao biti riješen dugogodišnji problem loše cestovne komunikacije s kojim se suočavaju roditelji koji dovode djecu u vrtić i školu, ali i svi stanovnici ovog dijela Mokošice.

Inače, Grad Dubrovnik krenuo je i s ishođenjem dozvole za dogradnju i nadogradnju Dječjeg vrtića Pčelica u Mokošici, koji će nakon rekonstrukcije sa sadašnjih osam grupa narasti na ukupno njih 15. Osim toga, uskoro počinje i uređenje parkinga koji će biti smješten na prostoru poviše škole i koji će donijeti nova 72 parkirna mjesta.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist