Sport

Oporavlja se rukomet u Metkoviću

zupan rukomet 01

Pero Jerković i Nikša Kaleb, direktor i trener Rukometnog kluba Metković, sastali su se sa županom Nikolom Dobroslavićem te pročelnicom za obrazovanje, kulturu i sport Marijetom Hladilo.

Predstavnici RK Metković 1963. obavijestili su župana o namjerama 'ozdravljenja loše situacije u seniorskom rukometu u Metkoviću, a koji je oduvijek bio vrelo talenata i ponajboljih hrvatskih igrača'. Kazali su na radnom sastanku i kako im je namjera vratiti neke posuđene igrače i dobrim radom vratiti klub u viši rang natjecanja, te zajedno s Rukometnom školom ponovo postati važan rukometni grad u Hrvatskoj. Za ostvarenje tih nauma im je potrebna potpora i pomoć, što Jerković i Kaleb očekuju i od Županije.

Župan Dobroslavić naglasio je da je sadašnja rukometna situacija u Metkoviću neodrživa te da je doista nužno uz Rukometnu školu vratiti rukomet viših uzrasta na ono mjesto koje Metkoviću pripada.

Županija sufinancira rukomet kroz Zajednicu športa DNŽ, zajednicu športa Metkovića i Savez, ali da će dodatno pomoći iz preostalih sredstava za šport u drugom polugodištu.

Jerković i Kaleb su najavili i organizaciju proslave 50 godina rukometa u Metkoviću potkraj ove godine.

 

Pročitajte još

Kadeti Juga osvojili broncu na Kupu Hrvatske

Dulist

OLIMPIJSKE IGRE Hrvatska vaterpolska reprezentacija savladala Crnu Goru

Dulist

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Prvo mjesto osvojili Frano Mozara i Iva Strnad

Dulist