Sport

OPET SJAJNI NEPTUNAŠI ‘Možemo i u 2021. očekivati reprezentativce na velikim natjecanjima’

VESLANJE NEPTUN

Najbolji Neptunovi veslači nastupili su na ‘Daljinskoj regati’ na zagrebačkom Jarunu. Veslali su 8000 metara te ostvarili zapažene rezultate zbog kojim možemo očekivati kako ćemo i u 2021. godini na velikim natjecanjima, Europskom juniorskom prvenstvu i Europskom prvenstvu za seniore do 23 godine, imati reprezentativce, javljaju iz VK Neptun.

U dvojcu na pariće Antonio Štrman i Roko Mucić su bili treći ukupno, a drugi u svojoj kategoriji juniora ‘A’. Zadatak od 8000 metara odradili su za 31 minutu, 14 sekundi i 38 stotinki. Najbrže su izveslali prvih 2000 metara (7 minuta, 40 sekundi i 72 stotinke).

U skifu Toni Crnjak je bio ukupno šesti, a Lovro Čondrić dvanaesti, ali u svojoj kategoriji – laki seniori do 23 godine zauzeli su prva dva mjesta. Crnjak je 8000 metara izveslao za 32 minute, 8 sekundi i 98 stotinki, a Čondrić za 33 minute, 42 sekunde i 28 stotinki. Usporedbe radi za pobjednikom, seniorom, jednim od najboljih svjetskih veslača, Martinom Sinkovićem, zaostali nakon osam kilometara veslanja nepune dvije i pol minute odnosno četiri minute.

Iduće godine, 2021., Europsko juniorsko prvenstvo bi se trebalo održati u Munchenu 22. i 23. svibnja, a Europsko prvenstvo do 23 godine u poljskim Kruszwicama 4. i 5. rujna.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ ČESTITAO JUGAŠIMA Hvala još jednom što nas činite ponosnima

Dulist

Ministarstvo: Hrvatski vaterpolisti neće igrati u Kotoru dok bazen nosi ime zapovjednika straže logora Morinj

Dulist

NEMA KVALIFIKACIJA Prijave za Divlju ligu do 3. kolovoza

Dulist