Aktualno

Opet nema zainteresiranih za Remizu!

Remiza

Danas je održana javna dražba za Remizu koja se prodavala po treći put za 38 milijuna kuna.

No, nije bilo ponuđača, rekao nam je stečajni upravitelj GP Dubrovnika u stečaju Dragan Josip Knežević. Još iduće dvije dražbe Remiza će se također prodavati za 38 miljuna kuna, a prva bi se trebala održati do kraja godine.

– Očekivali smo ovakvu situaciju, s obzirom na krizu. Nema posebnih zanimanja za Remizu, premda se nekoliko tvrtki raspitivalo za prostorno-plansku dokumentaciju. Cijena je povoljna, no problem je ono što je prema planovima predviđeno na području Remize. Tamo se predviđa uz ostalo neboder od 12 do 14 katova, muzej tramvaja, zelena tržnica, što je neprihvatljivo. Grad je to područje proglasio od posebnog značaja, no to je privatno vlasništvo, dakle vlasništvo svih naših vjerovnika, među kojima je i Ministarstvo financija. Sve potencijalne kupce upućujemo na Grad Dubrovnik da vide planove – zaključio je Knežević.
 
Nova serija javnih dražbi na kojima će se prodavati kamenolom, zemljište u Solitudu i nastambe u Čibači, najavljene su za 3. rujna.

Što se pak tiče Remize, neslužbeno doznajemo kako postoji mogućnost da vjerovnici zatraže da se izvrši nova procjena njene vrijednosti kako bi joj se povećala cijena. Jedna od mogućnosti je da se sadašnji korisnik Remize, gradski prijevoznik Libertas, koji inače ne plaća najam za njeno korištenje, iseli te da se na njenom mjestu napravi parking za autobuse od čega bi GP Dubrovnik u stečaju kroz poslovnu djelatnost  mogao zaraditi oko 2 milijuna kuna, te kroz par godina otplatiti potraživanja vjerovnika.

Pročitajte još

ŠEST SATI KASNIJE ‘Oliver’ uplovio u Velu Luku

Dulist

NOVI DETALJI S ‘OLIVERA’ Još pluta, na brodu 340 ljudi

Dulist

OŠ LAPAD POSTAJE OŠ IVA DULČIĆA? Pokrenuta peticija zbog promjene naziva škole

Dulist