Kultura

OPERNI PASTICCIO ARCADIA Ladanjski ponedjeljci u ljetnikovcu Bunić-Kaboga

renesansni vrt

Ovogodišnje izdanje projekta Renesansni vrt koji se ponedjeljkom izvodi u ljetnikovcu Bunić-Kaboga donosi suvremeno uprizorenje salonske izvedbe u pasticcio formi-popularnoj izvođačkoj praksi 18. stoljeća. Tematski koncipiran program temelji se na ostavštini dubrovačke plemkinje Jelene Pozza Sorgo, jedne od prvih poznatih hrvatskih skladateljica.

Autorica projekta je pijanistica Ivana Jelača, ujedno i umjetnička voditeljica udruge Sve ostalo je glazba uz koju u komornom ansamblu nastupaju sopranistica Marija Lešaja, flautistica Ines Ivanjek te violončelistica Nastasja Palčok. Za vodstvo po ljetnikovcu zadužen je Marojica Bijelić.

Svaka izvedba ovog projekta umjetnička je intervencija oživljavanja glazbe i prostora u kojem se nekada odvijao bogati kulturni i društveni život, a ovogodišnje izvedbe naslovljene Arcadia posjetiteljima će dočarati pastoralne i autentične ladanjske ambijente u kakvima su nekada uživala i dubrovačka vlastela.

Izvedbe su na rasporedu u ponedjeljak, 17. srpnja te 24. srpnja s početkom u 21 sat. Za građane Republike Hrvatske osigurane su gratis ulaznice kao i posebno organiziran prijevoz do ljetnikovca pola sata prije izvedbe, uz obaveznu najavu na mail angela@eventlab.hr ili pozivom na mob +38598 873 122.

Na izvedbu je moguće doći osobnim automobilom, uz osiguran besplatan parking u neposrednoj blizini ljetnikovca.

Ovaj projekt interpretacije baštine već desetu godinu zaredom osmišljava i izvodi udruga Sve ostalo je glazba uz potporu Zaklade Caboga Stiftung, Grada Dubrovnika, TZ Grada Dubrovnika u suradnji s Dubrovačkom baštinom, i u produkciji agencije Event Lab.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist