Grad

ONLINE NATJEČAJ Učenica Josipa dala je naziv novom zvanju iz područja kuharstva

Turisticka i ugostiteljska skola 1

‘Tehničar suvremene gastronomije’, tako bi se, prema prijedlogu Josipe Šimić, učenice 2. razreda Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, trebao zvati novi standard zanimanja iz područja kuharstva. Na online natječaj za predlaganje naziva novog standarda zanimanja u kojem su sudjelovali učenici turističko-ugostiteljskih smjerova pristigle su brojne zanimljive prijave. Uz Jospin pobjednički prijedlog, nagrade su osvojili nazivi: ‘Kulinarsko – gastronomski tehničar’ Lucije Turem, učenice Srednje škole Zabok, te ‘Gastronomski tehničar’ Iana Cvečića, učenika Hotelijersko-turističke škole u Opatiji.

-Jako se radujem osvojenoj nagradi na kojoj sam iznimno zahvalna. Također, voljela bih zahvaliti svim svojim profesorima i djelatnicima Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, a posebno prof. Zvijezdani Jurić, prof. Igoru Brkiću i razrednici Saši Jakšić. Vjerujem da će ovo novo zvanje usavršiti umijeće gastronomije, a dok se to ne dogodi, ja planiram upisati četvrtu godinu u našoj školi – izjavila je pobjednica natječaja Josipa Šimić.

-Učenici su nas jako iznenadili svojom kreativnošću te sam izbor dobitnika nije bio nimalo lagan – rekao je ravnatelj Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik Antun Perušina.

-Detaljna obrazloženja predloženih naziva pokazala su nam kako učenici uistinu poznaju trendove i potrebe turističko-ugostiteljske industrije. Posebno nas je razveselio veliki interes učenika i dao nam je dodatan vjetar u leđa za daljnji razvoj novog standarda zanimanja iz područja kuharstva – rekao je.

Važnost motiviranja učenika te njihovog uključivanja u ovakve aktivnosti ističe i razrednica Saša Jakšić, prof. engleskog jezika Ugostiteljsko-turističke škole Osijek.
-Ovaj natječaj odličan je način da se učenicima kuharstva, pa i drugih turističko-ugostiteljskih smjerova, pokaže da će jednog dana raditi u jednoj uistinu kreativnoj industriji. Kuharstvo je odlična profesija koja pruža more prilika za inovativnost i kreativnost te mislim da je pravo vrijeme za unaprjeđivanje i podizanje strukovnog obrazovanja iz područja kuharstva na jednu višu razinu. Iskoristila bih ovu priliku i da pohvalim Josipu koja je iznimno marljiva i kreativna učenica. Jako sam sretna što je upravo ona osvojila prvu nagradu. Kroz angažman u školi jasno se vidi kako je kuharstvo njezin pravi poziv i zvanje koje joj izvrsno leži – rekla je.

Baš kao i učenike, profesoricu Jakšić oduševila je nagrada koju je kao razrednica prvonagrađene osvojila. Organizatori sa svojim partnerima osigurali su, naime, ne samo jednu, nego čak četiri vrijedne nagrade.
Prva nagrada je boravak u Dubrovniku koji obuhvaća 3 polupansionska noćenja u Hotelu Dubrovnik Palace 5* koji pripada grupaciji Adriatic Luxury Hotels d.d., večeru u restoranu Posat, 2 karte za žičaru te Dubrovnik Card u okviru kojeg je uključeno razgledavanje grada. Drugoplasirani osvaja 3 noćenja s doručkom u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik 4* grupacije Valamar Riviera d.d., večeru u restoranu Sunset Beach, te Dubrovnik card i razgled grada. Nagrada za treće mjesto su 2 noćenja s doručkom u hotelu Hilton Imperial Dubrovnik 5* tvrtke Grand Hotel Imperial d.d., večera u restoranu Orsan te Dubrovnik card.
Uz sve to, organizator je osigurao i bonus nagradu za razrednika učenika koji je osvojio prvo mjesto, a koji će uživati u dvodnevnom boravku s doručkom u jednom od hotela 4* grupacije HUP Zagreb d.d. – podružnica Hoteli Dubrovačka Rivijera, večeri u restoranu Bistro49, Dubrovnik Cardu kao i posjetu žičari.

Prema svemu sudeći, online natječaj završio je na obostrano zadovoljstvo, kako Regionalnog centra kompetentnosti u Dubrovniku kao organizatora, tako i nagrađenih. Naime, online natječaj za predlaganje naziva novog standarda zanimanja iz područja kuharstva (četverogodišnji program) organiziran je u okviru projekta uspostave Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik. Cilj natječaja bio je podizanje vidljivosti o uspostavi novog standarda zanimanja iz područja kuharstva, što se postiglo uključivanjem učenika turističkih i ugostiteljskih smjerova iz cijele Hrvatske.

 

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist