Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik u okviru projekta ‘Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik’ organizirala je u Studentskom domu Dubrovnik okrugli stol pod nazivom ‘Inovacije i poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu’ s ciljem povezivanja visokih učilišta, znanstvenih organizacija, strukovne komore, udruženja i relevantnih gospodarskih subjekata kroz primjere dobre prakse poduzetništva u turizmu i ugostiteljstvu.
U ime Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik nazočne je pozdravila voditeljica projekta Hilarija Lozančić Benić i ravnatelj Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik Antun Perušina.
Na panel diskusiji sudjelovali su znanstvenici Instituta za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku dr.sc. Jakša Bolotin i dr.sc. Nikša Glavić, Niko Karaman enolog i vlasnik obrta za proizvodnju vina Malvasija Karaman, Ivan Temšić pobjednik showa ‘Masterchef 2021’, Ana Rešetar Vragolov vlasnica restorana Ludo More i Ana Bitanga vlasnica i voditeljica restorana Kopun, uz vodstvo moderatorica izv. prof. dr. sc. Iris Mihajlović i izv. prof. dr. sc. Zorice Krželj Čolović s Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.
Panelisti su istaknuli važnost povezivanja znanstvenih i obrazovnih institucija u svrhu nadogradnje srednjoškolskog i visokog obrazovanja kroz edukacije i usavršavanja te povezivanja s malim i srednjim poduzetnicima, kako bi im se pružila podrška u razvoju traženih vještina i kompetencija s krajnjim ciljem kvalitetne turističko-gastronomske ponude našeg kraja.
Tijekom panel rasprave naglašena je vrijednost poštivanja i njegovanja gastronomske baštine u kojoj danas treba pronalaziti inspiraciju za nove trendove i načine prezentacije svježih lokalnih namirnica i tradicijske kuhinje.
Foto: Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik