Kultura

Održana još jedna radionica robotike i programiranja bez ekrana za najmlađe

Nakon brojnih gostujućih radionica robotike i programiranja bez ekrana po vrtićima, knjižnicama, igraonicama, školama i drugim ustanovama Zajednica tehničke kulture održala je još jednu radionicu robotike i programiranja za najmlađe.
-I ove godine nastavljamo s gostujućim radionicama robotike i programiranja bez ekrana! Danas su nas ugostili predškolci u dječjem vrtiću Škatulica i baš smo se zabavili.  Na radionici smo radili s Cubetto robotima. Cubetto set sastoji se od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču te se prema zadanim naredbama Cubetto robot kreće. Kroz primjere i zadatke polaznici su razvijali računalno razmišljanje bez korištenja ekrana, a na kraju radionice svi polaznici dobili su uvjerenje o uspješno odrađenoj radionici, navode iz Zajednice tehničke kulture.
 Radionicu su održali Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije i Informatički klub Futura. Radionice su namijenjene predškolcima i učenicima nižih razreda osnovnih škola na području Grada Dubrovnika i šire okolice. Dječji vrtići i osnovne škole koji se žele priključiti projektu i žele da se kod njih održi jedna ili više radionica mogu se javiti na e-mail adresu od Future ili ZTK DNŽ i GD: futura.dubrovnik@gmail.com ili ztkdubrovnik@gmail.com radi dogovora oko termina radionice.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist