Politika

ODLUKOM VIJEĆNIKA Lucija Bjelokosić na čelu Knjižnica, Ivona Michl preuzima Muzeje

022gradsko vijece konstituirajuca sjednica

Lucija Bjelokosić nova je ravnateljica Dubrovačkih knjižnica. Njeno imenovanje na Gradskom vijeću prošlo je bez rasprave.

Ivona Michl većinom glasova Odbora za izbor i imenovanje predložena je Gradskom vijeću za novu ravnateljicu Dubrovačkih muzeja. Jasmin Deraković postavio je pitanje Kulturnog vijeća, čiji se samo jedan član očitovao o prijedlogu njenog imenovanja.

To je, objasnila, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić. Rekla je naime, kako je Michl članica tog istog Kulturnog vijeća za muzejsku djelatnost te nije niti mogla sudjelovati u davanju mišljenja o svom imenovanju. Predsjednik tog vijeća Vinicije Lupis, kako je rekla Tepšić, ne surađuje, pa je ostao tek još jedan član, Luko Piplica.

Pero Vićan je rekao kako DDS njeno imenovanje neće podržati. A to je očito i bio razlog zbog čega se odluka o novoj ravnateljici Muzeja odgodila u siječnju.

-Svaku setemanu ćemo jedan pohoditi Dubrovačke muzeje da vidimo što se to tamo radi, bez obzira što njena sponzorica stoji iza toga pa misli kako će one to zajedno raditi. Stanje u Muzejima nije nimalo dobro. Mi nemam svog kandidata i nikad se time nismo bavili. Samo skrećem pažnju da stanje tamo nije dobro – rekao je Vićan.

Gradonačelnik Mato Franković rekao je kako je Lucija Bjelokosić politički imenovana za šeficu Knjižnica.

-I ovdje je potrebno donijeti političku odluku, ja preuzimam političku odgovornost i podržavam njen izbor – rekao je gradonačelnik.

-U prošlosti političkih imenovanja imali smo puno uspjeha, ali i manji dio neuspjeha. Svaki ravnatelj kako je izabran tako može biti i opozvan ukoliko ne ispunjava sve ono što se od njega očekuje – poručio je dalje te rekao kako vjeruje da će Ivona Michl opravdani dano joj povjerenje.

Većinom glasova, uz tri DDS-ova glasa protiv, Michl je imenovana ravnateljicom.

 

Pročitajte još

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist

Što je u imovinskoj kartici prijavila saborska zastupnica Viktorija Knežević?

Dulist