Hrvatsko muzejsko društvo – Sekcija za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju, ovogodišnju Edukativnu muzejsku akciju posvetila je kulturi prehrane s temom (PRE)HRANA.
U Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik u utorak, 7. svibnja u 11.00 sati povodom 24. Edukativne muzejske akcije, održat će se predavanje i radionice pod nazivom Slow food – od polja do stola te Mali zeleni i slatko cvijeće.
U interaktivnom predavanju i edukativnim radionicama za srednjoškolski i osnovnoškolski uzrast, predstavit će se osnovna ideja Slow food organizacije – očuvanje uzgojne bioraznolikosti i gastro kulturne baštine. Saznanjem odakle dolazi naša hrana kako je proizvedena i od koga, možemo naučiti kako kombinirati zadovoljstvo i odgovornost u svakodnevnom izboru i cijeniti kulturnu i društvenu važnost hrane. Sudionicima će se predstaviti lokalni uzgajivač mikro bilja i jestivog cvijeća Mirko Matić, slastičarka Lucija Tomašić i chef Damir Šarić. Moderatori radionica i predavanja bit će voditelj dubrovačkog konvivija Slow food organizacije Ivo Kara – Pešić i muzejska pedagoginja Dubravka Tullio.
Predavanje i radionice bit će uvod u izložbu pod nazivom Hranitelji Grada – City breadwinners, koja će se otvoriti 22. studenoga 2019. u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik. Koncept izložbe potpisuje udruga Kinookus, a realizaciju izložbe DURA Razvojna Agencija Grada Dubrovnika i Prirodoslovni muzej Dubrovnik.