Aktualno

OD ‘MLINICE’ DO APARTMANA Biskupija traži zakupce za atraktivne nekretnine

biskupija prostori

Dubrovačka biskupija objavila je poziv za iskazivanje interesa za osam poslovnih prostora. Većina ih se daje u zakup na pet godina.
Tako se prikupljaju ponude za zakup poslovnog prostora površine 26,53 m2, na adresi Prijeko br. 10. Prostor je trenutno prazan, a daje se u zakup na pet godina. Tu je i skladišni poslovni prostor površine 19,96 m2 na adresi Garište br. 6. Nalazi se u prizemlju, a trenutno je u zakupu tvrtke Algebra. U zakup se daje od 1. siječnja 2023. na pet godina.
Prostor površine 41,2 m2 na adresi Čubranovićeva br. 3 nalazi se u prizemlju, a trenutno ga koristi Take Away d.o.o. U petogodišnji zakup daje se od 16. ožujka 2023.
Prostor površine 18,72 m2 na adresi Uz Jezuite br. 4 trenutno je trgovina koju koristi Elektro servis Lukša. U zakup na pet godina daje se od 1. siječnja 2023.
U petogodišnji zakup se od 1. siječnja 2023. daje i prostor na adresi Lučarica br. 2, kojega trenutno koristi Zlatar-filigran Kraljević.
Među prostorima koje Biskupija daje u zakup je i Mlinica u Mlinima, koja se pak daje u desetogodišnji zakup. Bruto površina zgrade je 235,52 m2, a sastoji se od prizemlja i dva kata. Prostor je trenutno prazan, a može se urediti za poslovno ili stambeno korištenje.
Tu su i poslovno-stambeni prostori u sklopu Gospodarskog centra u Ulici Vatroslava Lisinskog. U zakup se naime daje 615 kvadrata u tri odvojena prostora povezanih liftom i unutarnjem stubištem (suteren i dva kata). Uz prostore su uključena i pripadajuća parkirna mjesta. Poslovno-stambeni prostori su trenutno prazni, a planiraju se dati u zakup u dvije opcije: dijelom po etažama ili cijeli prostor i to na pet godina. U suterenu je skladišni prostor s pripadajućim prostorijama površine 273 m2, na 1. katu je sedam apartmana ukupne površine 281 m2 te veliki uredski prostor, a na 2. katu je stambeni prostor površine 61 m2.
U petogodišnji zakup ide i galerijski i poslovni prostor uz Onofrijevu fontanu. Ukupna površina prostora iznosi 246,25 m2. Dijelom je trgovački prostor u prizemlju i galerijski na 1. katu. Poslovni prostor trenutno koristi tvrtka Vukosav d.o.o. te je ugovorno slobodan od 1. siječnja 2023.
-Tri prostora (Prijeko, GC i Mlinica) ugovorno su slobodni za novi zakup odmah po potpisu ugovora, dok je ostalih pet prostora iz ovog oglasa slobodno za zakup od 1. siječnja 2023. godine – navode iz Dubrovačke biskupije.
Također napominju kako se davanjem u zakup poslovnih prostora pokriva značajan dio troškova poslanja i pastoralnog djelovanja. Iskaz interesa zainteresirani mogu dati putem obrasca na stranici Dubrovačke biskupije. Temeljem pristiglih prijava Povjerenstvo Dubrovačke biskupije donijet će odluku o potencijalnim zakupoprimcima za sljedeće razdoblje.

Izvor: Dubrovačka biskupija

Pročitajte još

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist

Novi-stari knez Republike Porporela preživio atentat u Kneževom dvoru

Dulist