Kultura

OD KINA DO KNJIŽNICA Tko je sve dobio sredstva iz ministarstva Nine Obuljen Koržinek?

novac kune

Ministarstvo kulture i medija zaključilo je ovogodišnji poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH za 2022. godinu, a za segment gradnje, rekonstrukcije i opremanje kulturne infrastrukture pristiglo je 637 programa s potraživanjem od 293.520.530,25 kuna. Odobreno je 219 programa u ukupnom iznosu od 37.414.000,00 kuna, među kojima se nalaze i programi kulturnih institucija iz Dubrovačko-neretvanske županije, ali i pojedinih općina.

Općina Konavle dobila je tako 300 tisuća kuna po ovom pozivu za rekonstrukciju ljetnog kina u Cavtatu. Općini Blato dodijeljeno je 30 tisuća kuna za opremanje prizemlja muzejsko-galerijskog prostora. Grad Korčula dobio je 300 tisuća kuna za rekonstrukciju Interpretacijskog centra Marko Polo. Kazalištu Marina Držića dodijeljeno je 400 tisuća kuna za rekonstrukciju krova i sanaciju tavana (II faza). Kinematografima Dubrovnik Ministarstvo je dodijelilo 300 tisuća kuna za obnovu digitalizacije Kina Sloboda.

Dubrovačke knjižnice dobile su 400 tisuća kuna za zatvorenog spremišta Znanstvene knjižnice Dubrovnik, dok je Gradska knjižnica Opuzen dobila deset tisuća kuna za dovršenje uređenja dječjeg odjela i čitaonice. Centar za kulturu Korčula dobio je sto tisuća kuna za opremanje nove multifunkcionalne dvorane ‘KULcentra’ Centra za kulturu Korčula. Centar za kulturu Vela luka dobio je 800 tisuća kuna za III fazu adaptacije zgrade CZK za potrebe Zavičajnog muzeja s muzejskom zbirkom ‘Oliver Dragojević’. LA!UVO! Udruga za vidljivost otoka Lastovo dobila je 40 tisuća kuna za nabavu opreme za kulturna događanja na Lastovu (za rasvjetu i agregat). Narodnoj glazbi Blato dodijeljene su 22 tisuće kuna za rekonstrukciju i uređenje prostorije, a Narodnoj knjižnici Blato dodijeljeno je 40 tisuća kuna za izmjenu stolarije u knjižnici. Pučkom otvorenom učilištu Ploče dodijeljeno je 200 tisuća kuna za nabavu imontažu kazališnih/kino stolica za multifunkcionalnu dvoranu u DOmu kulture Ploče. Ustanova za kulturu i sport Metković dobila je 300 tisuća kuna za kupnju i montažu kino platna i projektora.

Povjerenstvo za gradnju, rekonstrukciju i opremanje kulturne infrastrukture u 2022. godini vrednovalo je programe gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture u skladu s kriterijima Poziva, naglašavaju iz Ministarstva julture i medija.

U Gradnji, rekonstrukciji i opremanju kulturne infrastrukture podržano je: 28 programa Digitalizacije i opremanje kinoprikazivačke infrastrukture u ukupnom iznosu od 6.862.000,00 kuna, 74 programa Gradnje i rekonstrukcije kulturne infrastrukture te Prilagodbe kulturne infrastrukture za pristup osobama s invaliditetom i djeci i mladima s teškoćama u razvoju s iznosom od 20.650.000,00 kuna, 48 programa Nabave informatičke opreme u iznosu od 652.000,00 kuna te 69 programa Opremanja za koje je odobreno 9.250.000,00 kuna.

Pročitajte još

Otvorena izložba dubrovačkih umjetnika “Slatki i grki Vojnovićev fundus”

Dulist

MILJENICI PUBLIKE VEČERAS U DVORU Ansambl Antiphonus i gitarist Petrit Çeku

Dulist

[FOTOGALERIJA] Ovacije za Hamleta u Parku Gradac

Dulist