Afera Šipan

‘Očekujemo ostavku Vlahušića i Vićana’

gradsko vican vlahusic

Županijska organizacija Hrvatske socijalno liberalne stranke poslala je priopćenje u kojem navodi da od gradonačelnika Andra Vlahušića i koalicijskog partnera Pera Vićana očekuje ostavku na funkcije i mandate koje obnašaju.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

– Hrvatska socijalno liberalna stranka ne želi prejudicirati presude osumnjičenoj gospodi Vlahušiću i Vićanu na način na koji to čini oporba u Gradskom vijeću Dubrovnika, no u slučaju da sudska tijela prihvate optužni prijedlog USKOK-a i pokrene se sudski postupak, kao moralni čin gospode očekujemo njihove ostavke na funkcije i mandate koje obnašaju. Iako su svi nedužni sve dok im se ne dokaže krivnja, ostavke očekujemo kako bi stabilno i efikasno funkcionirala gradska tijela i realizirali se projekti u kojima u vladajućoj koaliciji Gradskog vijeća sudjeluje i potpredsjednik Vijeća, vijećnik HSLS-a dr. Marino Torić.

Od institucija očekujemo pravičan i jednak postupak za sve. Samim ovim procesom riješit će se velika nedoumica oko ovlasti gradonačelnika kao i pravovremene protumjere protiv kršenja istih, te ovakve USKOK-ove procese podržavamo. Zahtjev HDZ-a za ostavkom predsjednice GV gospođe Muratti zbog ovog slučaja je neprihvatljiv, jer je gospođa Muratti izabrana i potvrđena većinom glasova. To bi bilo kao da sabornici zbog procesuiranih i još u postupku vođenih sudskih procesa protiv (bivših) članova Vlade RH traže smjenu predsjednika Sabora. S druge strane, HSLS je zabrinut sve većim utjecajem bogatih ljudi (plutokracije) na politički život Hrvatske, a pogotovo u našoj Županiji. Osobe koje su posljednjih dvadesetak godina došli do krupnog imetka, svoje bogatstvo nastavljaju gomilati kroz političko djelovanje. No za te ljude birači glasaju te, ako smo odlučili živjeti u demokratskom društvu, njihove glasove moramo uvažavati. Legalnost njihovog djelovanja ostavljamo pravosuđu, a tada će i njihovo biračko tijelo odlučiti o njihovoj daljnjoj političkoj sudbini.

U slučaju da se protiv gospode Vlahušića i Vićana pokrenu sudski postupci, a njihovo se političko djelovanje nastavi principom ″ništa se nije dogodil″, HSLS će ozbiljno preispitati svoje daljnje sudjelovanje u vladajućoj koaliciji. HSLS će se uvijek, bio u vlasti ili oporbi, zalagati za funkcioniranje Grada i izvršavanje proračuna za potrebe Grada i građana.

ispred ŽO HSLS DNŽ
Vicko Ivančević, predsjednik

25. srpnja 2011.

Pročitajte još

AFERA ŠIPAN Prošla godina dana…

Nikša Miletić

‘Ovo je obračun zbog afere Šipan’

Nikša Miletić

Orlić: Ništa mu ne zamjeram

Andrea Falkoni Račić